Del 8 al 14 de febrer, Navarra

"Oleg y las raras artes" competeix a Punto de Vista

L'últim documental d'Andrés Duque ha estat seleccionat en la secció oficial La Región Central del Festival Internacional de Cine Documental de Navarra Punto de Vista. La participació en aquest festival constitueix l'estrena de la pel·lícula a Espanya, després de la "première" mundial a l'IFFR, l'International Film Festival Rotterdam. Es tracta d'una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de TV3.

Després de l'estrena internacional a l'IFFR, l'International Film Festival Rotterdam, on competia a la secció oficial "Voices Main Programme2016", "Oleg y las raras artes" s'estrena a Espanya a Punto de Vista, el Festival Internacional de Cine Documental de Navarra, que es fa a Pamplona del 8 al 14 de febrer. Forma part dels nou llargmetratges que competeixen a la secció oficial La Región Central.

Dirigida pel cineasta hispano-veneçolà Andrés Duque, conegut per "Iván Z" o "Color perro que huye" i Premi Ciutat de Barcelona per "Ensayo final para utopía", és una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de TV3.

 

Sinopsi
Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk, als seus 89 anys, continua sent una figura controvertida i enigmàtica per a la cultura russa. Qui és aquest home que sembla tret d'un conte de Gógol? És potser un servent del tsar Nicolau II, a qui li va ser confiat el piano del palau per mantenir viu l'esperit d'altres temps? Karavaitxuk desafia amb el seu art la identitat del seu país transformant-se i reinventant-se a cada instant.

 

 

 

 

Andrés Duque, director
Cineasta hispanoveneçolà, de caràcter experimental. El seu treball més conegut és "Iván Z", un retrat del director de culte Iván Zulueta, treball nominat al millor curtmetratge documental als Premis Goya el 2004. El 2011 va realitzar el seu primer llargmetratge, "Color perro que huye", estrenat a l'International Film Festival Rotterdam. Dos anys més tard, va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la pel·lícula "Ensayo final para utopia".


Filmografia
Iván Z (2004)
Paralelo 10 (2005)
Landscapes in a Truck (doc)
La constelación Bartleby (2007)
Life Between Worlds Not in Fixed Reality (2008)
All You Zombies (2008)
No es la imagen es el objeto (2009)
Color perro que huye (2011)
Ensayo final para utopía (2012)
Primeros síntomas (2015)
Oleg y las raras artes (2015)
Las manos de Nastasia (2015)
Una película recordada (2015)

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut