Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell
Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell
Dissabte, a les 22.30, a TV3

Nit especial dedicada a la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, a TV3

TV3 retransmetrà la 51a edició de la trobada de Calella de Palafrugell a les 22.30 i a continuació emetrà el documental "El meu avi no va anar a Cuba"

El dissabte 1 de juliol, TV3 oferirà una nit especial dedicada a la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell. A partir de les 22.30, en directe, les actuacions dels grups d'havaneres que participen en la 51a edició de la trobada de Calella de Palafrugell. Marc Ribas, presentador de "Cuines" i "Joc de cartes", i l'actriu i locutora de ràdio, Silvia Pedret, seran els encarregats de conduir l'acte i la transmissió. A continuació, a les 00.30, el documental "El meu avi no va anar a Cuba", dedicat als 50 anys de la Cantada de Calella.

La Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell arriba a la seva 51 edició. La de dissabte serà la cantada que tanca la celebració dels primers cinquanta anys d'existència d'aquesta cita musical i festiva que s'ha convertit en un esdeveniment cultural de primer ordre. Enguany, la cantada comptarà amb la música de grups clàssics com Port Bo i Els cremats i la presència femenina que guanya pes amb Les Anxovetes i Neus Mar

La transmissió a TV3 començarà a les 22.30 amb Marc Ribas, que presentarà l'acte juntament amb Silvia Pedret, que forma part de l'organització de la cantada. 

 

"El meu avi no va anar a Cuba"

Després de la transmissió del concert, TV3 emetrà el documental "El meu avi no va anar a Cuba", presentat per Xantal Llavina

Fa cinquanta anys, les havaneres estaven a punt de desaparèixer, però Calella de Palafrugell es va inventar la cantada i el gènere va tornar a florir. La periodista Xantal Llavina vol descobrir el secret de la cantada, aquest esdeveniment musical que cada any marca l'inici de l'estiu. Amb aquest objectiu, Llavina es desplaça a Calella per esbrinar tots els secrets de la cantada i com les havaneres miren el futur. Als carrers de Calella, Llavina entrevista personatges fonamentals del gènere com Joan Aliu, el primer que va cantar "El meu avi" dalt d'un escenari, o Josep Bastons, el compositor més prolífic del gènere, passant pel grup Els Cremats, els considerats més innovadors dels grups d'havaneres. A través de la recerca de Llavina, el documental es dedica a trencar tòpics sobre les havaneres, a parlar del seu passat però també del seu futur, de com s'ha trencat amb la idea que eren unes cançons que només cantaven homes o que les lletres eren frívoles i nostàlgiques.

A mes de recórrer els carrers de Calella i entrevistar-se amb tot tipus de personatges, el documental també ens mostra imatges d'arxiu de la cantada i s'acosta a actuacions paral·leles, com els sopars cantats, un músic que fa havaneres en anglès o un grup format per una dona i un home.

Anar al contingut