Dissabte 8 i diumenge 9 d'octubre, Nou Casino de Figaró Montmany (Carretera de Ribes, 37), Figaró-Montmany

Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp

ForadCamp vol vincular el medi natural amb un cinema personal, independent i fet amb esperit innovador, on la naturalesa tingui un paper rellevant, sigui una reflexió, un escenari, una vivència, un descobriment, un fil conductor. Aquest cap de setmana la mostra celebra el seu cinquè aniversari amb una programació especial, un col·loqui amb els directors dels treballs seleccionats, un concert i una excursió cinèfila pel Parc del Montseny.
"Mot nord" ("North bound"), de Jorn Nyseth Ranum

"Mot nord" ("North bound"), de Jorn Nyseth Ranum

La Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp aposta des de fa cinc anys pel cinema atrevit i personal que ens apropa la natura. La mostra se celebra aquest cap de setmana, els dies 8 i 9 d'octubre, a Figaró-Montmany. El certamen està organitzat per l'Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinat per l'Associació de Documentalistes Independents INDOC.

Dissabte, s'inaugura amb el curtmetratge "El nen amagat", de Pol Rodríguez, i més tard es presenta "Corn Island" (2014), la multipremiada pel·lícula del director georgià George Ovashvili en una projecció especial per celebrar els cinc anys de la mostra.

Els 14 treballs que competeixen en la selecció oficial provenen d'Alemanya, Bielorússia, Espanya, França, Letònia, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Rússia i Països Baixos-Nova Zelanda. "Inamovibles", de Tànit Fernández i Isaac Rodríguez, és l'única obra de producció catalana. Els curtmetratges seleccionats opten al Premi del jurat al Millor Documental, el Premi del Públic, el Premi Associació Cultural Granollers i el Premi de Distribució. En aquesta edició, el jurat està format per Elisabet Prandi, Carme Mayugo i Jordi Morató, director de "Sobre la marxa" i Primer Premi del Jurat de Foradcamp 2012 pel seu primer treball, "Camí de terra".

 

165/60
Direcció: Anton Brutski
Bielorússia, 2014
Pot una persona triomfar sobre la mort, si sempre és inesperada? Sempre és d'hora per morir, no importa l'edat que tinguis, no és així?
Tardor. Un poble antic en un lloc remot de Bielorússia. Un ancià està començant la seva lluita
contra el pas del temps.

 

 


Beyond the forest
Direcció: Francesca Bertin i Leonhard Kaufmann
Alemanya, 2015
Més enllà del bosc està la ciutat de demà, davant del bosc estan els pobles d'ahir.

Borda d'água
Direcció: João Viegas i Miguel Canaverde
Portugal 2015
Al costat del Tajo hi ha un poble, oblidat, protegit per l'aigua. La pesca de l'alosa i la llamprea
rejoveneix a la vella comunitat. En la nit fosca i freda, la llum de la llanterna de la família de Tomás ens mostra el mestratge i el valor de les xarxes de pesca de rodadora. El camí de la parella ha estat sempre compartit amb el riu. Braç a braç.

Establishing Eden
Direcció: Margit Lukács i Persijn Broersen
Països Baixos, Nova Zelanda, 2016
"Establishing Eden" se centra en l'enquadrament que identifica un paisatge i en com es  converteix en un dels protagonistes. En els èxits de taquilla com Avatar i el Senyor dels Anells s'han utilitzat diversos plànols per capturar Nova Zelanda i construir un nou Edèn. Broersen i Lukács recreen aquests plànols i mostren aquest Edèn com a una sèrie d'imatges planes, creant una realitat aparent, una il·lusió que es crea i s'esfondra fàcilment.

Fóra do Continente
Direcció: Nico Martínez Millán
Espanya, 2014
Chefa i Victoria, les úniques dones que comparteixen espai, clima i aïllament a les illes Ons (Galícia), entenen la vida de forma totalment oposada. La valentia i l'energia d'una contrasten amb la por al que pugui venir de fora de l'altra. "Fóra do Continente" és l'al·legat que les mateixes protagonistes realitzen d'una illa gairebé deserta. Allunyats de les grans cadenes de supermercats, de la sanitat i de l'educació, Cesario, Victoria, Emilio i Chefa es resisteixen a abandonar aquestes illes gallegues.

 

 

Inamovibles
Direcció: Tànit Fernández & Isaac Rodríguez
Espanya, 2015
Inamovibles, permanents al pas del temps, resistents a través de segles i segles; sòlides, robustes però simples i belles: són les barraques de vinya. Representació onírica sobre la resistència al pas del temps de les barraques de vinya, construïdes mitjançant la tècnica de la pedra seca.

Miejsce (The place)
Direcció: Julia Pop!awska
Polònia, 2015
A l'observatori meteorològic més alt de Polònia, el monitoratge nocturn del món que ens envolta és una norma ininterrompuda. Els treballadors suspesos més enllà del temps i de l'espai en "el lloc", es mantenen en les seves posicions, immutables i sense desanimar-se, malgrat els contratemps, les adversitats i les situacions sorprenents.
 

 

Mot nord (North bound)
Direcció: Jørn Nyseth Ranum
Noruega, 2015
Aquesta pel·lícula mostra el primer intent de portar l'skateboard a la natura i patinar a les platges de sorra congelada al nord de Noruega. Uneix-te a quatre dels millors patinadors de Noruega en aquesta trobada poètica i lúdica amb l'hivern àrtic.

 

 

Nobody Dies Here
Direcció: Simon Panay
França, 2016
Mina d'or de Perma, Benín. Alguns somien amb trobar alguna cosa, uns altres es van adonar que no hi havia res a trobar. Alguns excaven sense descans amb l'esperança de fer-se rics, uns altres van morir en el procés. I uns pocs diuen que aquí, ningú mor.

Obiekt
Direcció: Paulina Skibi"ska
Polònia, 2015
"Obiekt" és una imatge creativa i abstracta d'una cerca sota l'aigua. L'acció té lloc entre dos mons: un desert de gel i sota l'aigua. La història està explicada des del punt de vista de l'equip de rescat, del bus que entra sota l'aigua coberta pel gel, i de la gent que espera en la riba.

 

 

Rumba (Waterfall)
Direcció: Laila Pakalnina
Letònia, 2016
Què es pot fer en Ventas Rumba, la cascada més ampla d'Europa?

Som pastor
Direcció: Borja Zauzen
Espanya, 2015
El Miguel té 11 anys i viu a Ses Olleries, als afores de Santa Eugènia, a l'illa de Mallorca. Es lleva cada matí i, abans d'anar a escola, s'encarrega dels seus animals. Gaudeix conscientment de la seva infància, sabent que és un pas necessari per arribar a ser un adult compromès, íntegre i coherent. "Som pastor" és la història d'un nen que pensa com un home savi i experimentat.

 

 

Strana Udehe (Udehe country)
Direcció: Ivan Golovnev
Rússia, 2015
Aquesta pel·lícula ens transporta al món d'Udehe, els pobles indígenes de l'orient llunyà de Rússia. Segons el cens de 2010 la seva població va caure a 1.490 ànimes.
 

 

The art of flying
Direcció: Jan van Ijken
Països Baixos, 2015
Curtmetratge sobre "murmuracions", els misteriosos vols dels estornells. Encara no se sap com milers d'aus són capaces de volar en formacions tan denses sense xocar. Cada nit, els estornells es reuneixen a la foscor per dur a terme el seu impressionant espectacle aeri.

 

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat