Mònica Naranjo canta "Avui vull agrair" per a La Marató

Mònica Naranjo obre aquesta edició d'El disc de La Marató amb un cant d'agraïment a la vida, "Avui et vull agrair". No ho fa sola, sinó molt ben acompanyada per la Polifònica de Puig-reig, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) i la Banda de Gaitas Xuntanza de Catalunya.

Al segle XVIII, una tempesta va estar a punt de fer enfonsar el vaixell d'un mariner de vida tèrbola implicat en el mercat d'esclaus. Aquell home de poca fe, en el límit de la desesperació, va pregar amb tanta força que el vaixell va arribar a port. Llavors es va fer sacerdot i, per donar-ne gràcies, va escriure una cançó.

No és cap llegenda. És la historia de l'anglès John Newton, que el 1779 va publicar "Amazing Grace". Un cant d'agraïment a la vida que ara interpreta una diva que du a la veu la força del vent: l'empordanesa Mónica Naranjo. És el primer cop que Naranjo canta en català.

Una versió monumental que creix amb una banda de gaites, una simfònica i una polifònica que ha merescut un videoclip gravat en un altre monument, en aquest cas arquitectònic. Un lloc de culte, el temple de la Sagrada Família, que es converteix en protagonista, per primer cop, d'un videoclip musical. Un espai espectacular ple de llum i colors conegut internacionalment com vol ser-ho una iniciativa solidària tan gegantina com és La Marató.

Un treball de producció pròpia realitzat per Xavier Garasa que s'ha gravat, per primer vegada, totalment en format 4K. La cançó ha estat produïda per Jordi Cubino i el projecte el dirigeix Àngel Lacalle.

Els espectadors podran veure un tast d'aquest videoclip aquest diumenge al "Telenotícies vespre". Serà el tret de sortida per anar desgranant un disc de La Marató, molt especial coincidint amb el 25è aniversari de La Marató. El videoclip sencer es podrà veure al web de TV3 i Catalunya Ràdio i al de La Marató.

Dilluns també se'n podrà sentir un bon tros a "El matí de Catalunya Ràdio" amb Mònica Terribas, i el programa "Divendres" rebrà Àngel Lacalle, director del Disc de La Marató, i Xavier Garasa, cap de Realització de TV3, per parlar de la cançó i del seu espectacular videoclip que es veure íntegre.

tv3.cat/marato

tv3.cat/marato/el-disc-dels-25-anys

facebook.com/lamarato

twitter.com/la_marato

#Disc25Marató

Anar al contingut