Del 27 d'agost al 7 de setembre, Montreal, Canadà

"Mi viejo y el mar" participarà al Montreal World Film Festival

El festival canadenc ha seleccionat el curtmetratge documental de Manu Benavente per participar en la secció Focus on World Cinema. "Mi viejo y el mar" és un treball molt personal, un poema visual que ret homenatge al pare del director.

"Mi viejo y el mar" participarà en la 27 edició del MWFF, Montreal World Film Festival 2015 en la secció Focus on World Cinema (Americas, Europe, Asia, Africa, Oceania), dedicada a treballs de no-ficció de cineastes d'arreu del món. És una secció paral·lela del festival on els treballs opten al premi del públic en la categoria de curtmetratge. Aquest any s'han inscrit al festival uns 1.200 curtmetratges, una xifra rècord per al festival.

A "Mi viejo y el mar" Manu Benavente ret homenatge al seu pare en l'últim tram de la seva vida. Es tracta d'un treball d'autor d'un tema molt íntim i personal, realitzat en clau poètica, que s'acosta subtilment a la figura del pare, ja malalt, i transporta l'espectador als llocs, emocions i records que s'associen amb l'amor i la pèrdua d'aquest ésser estimat.

 

Manu Benavente, director
Estudia a l'Escola Internacional de San Antonio de los Baños de Cuba estètica de realització documental i fotografia cinematogràfica.
Realitzador i coordinador del programa "Va de cine" de TVE als festivals internacionals de Canes, Berlín, Sitges i Sant Sebastià.
Realitzador de programes de televisió, espots de publicitat, retransmissions en directe, teatre i documentals per a televisió, entre altres gèneres.
Cofundador de la productora Manual SCCL amb Alfons Garrido el 1993.
Professor de cursos de capacitació per a immigrants en mitjans audiovisuals per a la plataforma Migramedia.
Professor de l'IDEC, l'Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra.
Director del curtmetratge "Hermanos", finalista en diferents festivals internacionals, com Shooting Europe 2006.
Codirector i productor executiu del documental "La mirada d'un geògraf. Vida i viatges de Gonçal de Reparaz" i de "La història d'un teatre lliure", tots dos coproduïts amb TV3.
Actualment, codirector i productor executiu del documental "L'aventura del Catalunya", coproduït amb TV3 i en procés de postproducció.



Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

Anar al contingut