Roda de premsa de "Merlí"
Roda de premsa de "Merlí"
Presentació de la sèrie

Arriba "Merlí", la sèrie estrella de la nova temporada a TV3

Amb l'inici de curs, TV3 estrenarà "Merlí", la sèrie estrella d'aquesta temporada protagonitzada per un polèmic professor que revoluciona un institut de Batxillerat amb la seva manera de tractar els alumnes i d'entendre l'educació

"Merlí" és una de les grans apostes de la programació d'aquesta tardor. En la presentació de la sèrie als mitjans de comunicació, el director de TV3, Eugeni Sallent, l'ha descrit com una producció que conjuga valors i entreteniment, "una combinació d'elements molt bona que no és carrinclona, que toca temes actuals, i en la qual no ni ha falsos boniquismes".

El creador de la sèrie, Héctor Lozano, ha explicat com va sorgir la idea: "Fa tres anys vaig quedar amb un amic que és professor de literatura. Em va explicar que va animar els seus alumnes a fer trampes al concurs de literatura de l'escola i així va aconseguir que tots hi participessin. També em va explicar com havia ajudat un alumne amb agorafòbia que feia temps que anava a les classes. Vaig veure clar que tenia una gran història per explicar i que necessitava un gran protagonista".

Eduard Cortés és el director de la sèrie i amb ella torna a TV3 després de 14 anys d'absència (l'última producció que fa signar per a la televisió catalana va ser "La memòria dels cargols"). Cortés ha descrit "Merlí" com una sèrie "gamberra, lluminosa i fosca a la vegada". El director ha explicat també  que ha gaudit moltíssim de la feina amb els actors joves, sobre els quals només té paraules de lloança per la seva "gran eficàcia".

L'estrella de la sèrie és sens dubte en Merlí, el polèmic, polièdric i especial professor interpretat per Francesc Orella, que a la roda de premsa ha exhibit una sintonia total amb els seus alumnes en la ficció. L'actor afirma que "la sèrie serà un regal per als espectadors" i diu que el mèrit de "Merlí" és que "el personatge tracta els adolescents com a adults, vol que els alumnes siguin persones amb esperit crític. És un personatge calidoscòpic que s'implica en la vida dels estudiants. La seva obsessió és la praxi absoluta de la filosofia".

Anar al contingut