Famílies

Merlí - 3a temporada

El Ricard i el seu fill, el Marc

En aquesta tercera temporada es coneixeran noves situacions familiars afegides a les que ja coneixem: la Gina Castell (Marta Marco), mare del Gerard; l'Aurèlia (Victòria Pagès) i el Jaume (Jordi Martínez), pares del Joan; la Míriam Blasco, (Anna Ycobalzeta), mare de l'Ivan; l'Elsa (Marta Domingo), mare de la Berta; i l'Óscar Rubio (Oriol Pla), i l'Alfonso (Boris Ruiz), germà i pare del Pol, respectivament. Les cares noves seran la Júlia (Elena Vilaplana), mare de la Tània, i el Ricard (Isaac Alcayde), pare del Marc.

 

Júlia (Elena Vilaplana)

La mare de la Tània és professora de música. Li agrada sortir, viatjar… sempre anima la seva filla a tenir una relació sentimental. Fa temps que pensa que la Tània té el Bruno de parella, però la Tània li voldrà deixar clar que no és així.

Ricard (Isaac Alcayde)

És un adolescent de 45 anys. Immadur, infantil, que té molta barra… però també divertit, afectuós, sensible. La relació amb el Pau (Leon Martínez) i la Lídia (Anna Barrachina) serà bona, però amb qui tindrà problemes importants és amb el Marc, que no li perdona que els abandonés anys enrere.

Alfonso (Boris Ruiz)
És el pare del Pol. Té 55 anys mal portats i pinta d'amargat. Se li va morir la dona fa anys i encara no ha aixecat el cap. La família té problemes econòmics i pressiona els seus dos fills perquè portin diners a casa. Preferiria que el Pol deixés els estudis per dedicar-se plenament a treballar.

Lídia (Anna Barrachina)
És la mare del Marc i el Pau Vilaseca. És infermera i fa torns de nit, cosa que li porta problemes per atendre els seus dos fills. El Marc li reclama més atenció perquè el Pau és un nen complicat, però ella sempre s'excusa amb els horaris de la feina i que el seu pare no els paga la pensió. És bastant egoista, perquè pel que vol sí que té temps, i deixa que el Marc es faci responsable del Pau.

Pau (León Martínez)
És el germà petit del Marc Vilaseca. Ha començat primer d'ESO i té problemes a l'institut. No es concentra a les classes, passa de fer els deures, però és molt espavilat per al que vol. Tots els seus professors el tenen entravessat i el Marc intenta ajudar-lo perquè no repeteixi curs.

Anna (Cristina Genebat)

És la mare de l'Oliver. Encara no ha superat la mort del seu fill gran, l'Edgar. Està obsessionada amb la decoració del pis i amb totes les coses que tenen a veure amb el seu fill. Tenen molt mala relació amb l'Oliver perquè no entén com el seu fill petit pot mostrar-se feliç.

Enric (Carlos Vicente)

És el pare de l'Oliver. Ell tampoc ha acabat de pair la mort del seu fill gran, però està millor que la seva dona. Sempre intenta posar pau entre tots dos.

Carmina Calduch (Anna Maria Barbany)
És la mare del Merlí Bergeron. És una actriu consagrada, coneguda per tots els públics (cinema, tele, però especialment teatre). És fent teatre quan se sent feliç. El teatre li ha donat fama, diners… Ho ha donat tot pel teatre. És divertida, té un punt dramàtic quan parla, irònica. Tothom la coneix com "la Calduch".

Gina Castells (Marta Marco)
La Gina és la mare del Gerard Piguillem. És coordinadora d'activitats educatives al CosmoCaixa. Com a mare és sobreprotectora, especialment des que el seu exmarit els va abandonar per una amant que va tenir durant dos anys. La Gina s'ha sentit enganyada i li costarà tornar a relacionar-se amb un home. És una mare que es passeja sovint per l'institut, vinculada a l'ampa, i sovint es queixa dels professors per justificar que el Gerard suspèn. Té un punt d'esbojarrada que la fa divertida, i és atractiva.
 
Jaume Capdevila (Jordi Martínez)
El Jaume és el pare del Joan Capdevila. És advocat, té les coses molt clares, sap què vol per al seu fill. A ell li va costar molt arribar on és, i té intenció d'ajudar molt el Joan a tenir un camí més fàcil. Té unes idees conservadores.

Aurèlia Bonet (Victòria Pagès)
L'Aurèlia és la mare del Joan. Té més bona comunicació amb el Joan que no pas el seu marit, el Jaume. És més comprensiva, però a la vegada està d'acord amb el seu marit en relació a l'educació del fill. L'Aurèlia treballa en una gestoria.

Elsa García (Marta Domingo)
És la mare de la Berta Prats. L'Elsa té dues filles: la Cristina, de 13 anys, i la Berta, de 17. A la Cristina li van molt bé els estudis, però en canvi a la Berta no, i això fa que l'Elsa tingui menys bona relació amb la Berta. L'Elsa té una perruqueria de barri. Té un caràcter una mica esbojarrat, i sempre està molt atabalada i estressada per la feina i pels problemes familiars.

Míriam Blasco  (Ana Ycobalzeta)
És la mare de l'Ivan Blasco. Mare soltera, ha pujat el seu fill completament sola, i a la vegada té un bar molt a prop del pis on viuen. Es passa els dies fent que el negoci funcioni; viu només d'això, i això fa que les seves energies estiguin centrades en la feina. Els problemes que té el seu fill la superen, i de vegades se sent desesperada.

Óscar Rubio (Oriol Pla)
L'Óscar és el germà gran del Pol. Té 23 anys. Està bastant amargat per la feina, és l'únic de la família que treballa tot el dia, i fins i tot alguns dissabtes. Té una relació complicada amb el Pol, a qui retreu que no aporti diners a casa.