Dilluns, a les 22.40, a TV3

El taoisme, a "Merlí"

El Bruno prepara el seu viatge i continua sense voler que ningú sàpiga que marxa per sempre
El Bruno i el Pol parlen a classe

El Bruno i el Pol

Dilluns, 5 de desembre, a partir de les 22.40, arriba el dotzè capítol de la segona temporada de "Merlí", la sèrie revelació de Televisió de Catalunya, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Héctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, gira al voltant d'un professor de Filosofia i la relació amb els seus alumnes de Batxillerat.

El taoisme (capítol 25)

El Bruno (David Solans) prepara el seu viatge i té ganes de fer alguna cosa per acomiadar-se del Merlí (Francesc Orella), però aquest li dóna llargues. El Bruno no vol que ningú sàpiga que se'n va, però la Tània (Elisabeth Casanovas) ho sap.

El taoisme és una doctrina mística i filosòfica que va fundar el savi xinès Lao Tse el segle VI abans de Crist. Aquest ensenyament es basa en el concepte del tao, l'origen de tot, el principi que ordena el flux de transformació i canvi constant que es veu en la naturalesa. És en la contemplació del tao i en la comprensió de les seves lleis que la persona evoluciona i es perfecciona. Unir-se, fer-se u amb el tao, és l'objectiu dels taoistes.

I, a continuació (23.45), recuperem el dotzè capítol de la primera temporada: "Hume​".

S'organitza una recollida d'aliments a l'institut, però el Merlí critica la iniciativa. El Toni s'enfada amb ell perquè això esquitxa la família del Joan, que organitza la campanya. El Bruno se'n fot del Santi a la cara. L'Ivan encara se sent insegur. Alguns alumnes se'n riuen de l'Oliver: el Merlí hi haurà de fer alguna cosa.