Argument

Merlí - 3a temporada - Foto de la classe

Merlí

"Merlí", la sèrie revelació de TV3, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Héctor Lozano, direcció d'Eduard Cortés i protagonitzada per Francesc Orella, arriba a la tercera i última temporada.

Catorze capítols que, a més, estrenen franja d'emissió, a les 21.55, tot just després del "Telenotícies vespre", per afavorir que els joves espectadors no es perdin cap detall de la traca final de la sèrie.

L'argument de "Merlí" gira entorn del professor de filosofia Merlí Bergeron (Francesc Orella). Com si es tractés d'un nou Aristòtil, Merlí tria un grup d'alumnes de Batxillerat per tal d'ensenyar-los a reflexionar i a qüestionar tots els aspectes de la vida. Aquest professor atípic, amb moltes cares, desconcertarà a tothom qui l'envolta i incentivarà els seus alumnes a fixar-se objectius, utilitzant mètodes de vegades censurables.

"Caixa de sorpreses", "traca final", "temporada explosiva", "bomba", "adulta" i "fi d'etapa" són algunes de les paraules que surten en la definició de la nova temporada. Més madura, més fosca o més forta són altres dels qualificatius que marquen els nous capítols que posaran el punt final a una sèrie que deixarà un gran buit en els seguidors i també en tots els que hi han participat fent-la.

En aquesta tercera temporada, tot just ha passat Nadal i els alumnes tornen a classe. El segon curs de Batxillerat continua per al Merlí i els peripatètics. Tots són conscients que el temps d'institut s'està acabant i que s'acosten la selectivitat i la universitat.

A classe s'arrossegaran unes trames amb què es va acabar la segona temporada: el Pol i la Tània hauran de definir bé la seva relació; el Joan i el Gerard s'han fet encara més amics i, amb ells, l'espectador es divertirà molt; el Marc haurà de decidir si el seu pare pot tornar a casa i recuperar la vida familiar, o no; s'aprofundirà en la maternitat de l'Oksana…

A la sala de professors hi ha canvis. L'Eugeni és el director de l'institut i hi arriben cares noves. El Gabi és el nou jove professor de literatura, però qui més sacsejarà el Merlí és la Silvana, la nova professora d'història, que tindrà molt bona acollida al claustre. El Merlí, d'entrada, estarà entusiasmat amb l'arribada d'aquesta professora creativa, però, a poc a poc, anirà veient que els alumnes l'estimen molt i començarà a estar-ne gelós.

El Merlí, però, no deixarà de fer les classes de filosofia a la seva manera particular, guanyant-se els peripatètics tal com ho va fer des del primer dia de classe. El curs del Merlí s'acabarà amb noms de pensadors com Hannah Arendt, Kierkegaard, Albert Camus, Marx i Sant Agustí.

"Merlí" és una de les sèries més vistes de TV3 en els últims anys, que s'ha convertit en un fenomen fan entre el públic més jove. La primera temporada va obtenir una mitjana de 561.000 espectadors i una quota de pantalla del 18,3%. La segona temporada va reunir una mitjana de 516.000 espectadors amb una quota del 19,7%.

Les aventures d'aquest professor de filosofia tan peculiar han traspassat fronteres i s'han pogut veure a l'Amèrica Llatina i al mercat de parla hispana dels Estats Units a través de Netflix, a més de la cadena Cinema + Famillie de Canal Plus França. El tancament d'un acord de venda dels drets del format amb el grup audiovisual alemany Beta en permetrà l'adaptació a Alemanya.

A l'estat espanyol, "Merlí" es pot veure conjuntament amb altres sèries de TV3 com "Cites", "Polseres vermelles" i "Nit i dia" a través de la plataforma Movistar+, que en va adquirir els drets.