Un mercat municipal de Barcelona
Un mercat municipal de Barcelona
Dilluns, a les 23.15, al 33

"Mercats. Renovar-se per no morir"

Barcelona és la ciutat del món amb més mercats municipals, mentre que en d'altres capitals europees els mercats d'alimentació han quedat reduïts a una presència gairebé residual

Aquest dilluns, 4 de maig a les 23.15, el canal 33 recupera el documental "Mercats. Renovar-se per no morir".

Barcelona és la ciutat del món amb més mercats municipals, mentre que en altres capitals europees els mercats d'alimentació han quedat reduïts a una presència gairebé residual, a Barcelona estan de moda. La clau de l'èxit és l'anomenat model Barcelona. Es tracta d'un nou concepte de mercat que es va començar a aplicar a principis dels anys 90 i que està servint de referència a moltes ciutats d'Espanya i del món.

Quan als anys 80 els mercats patien la falta d'inversió i la competència dels supermercats, Barcelona va apostar per aquesta forma de comerç de proximitat. Calia fer uns equipaments competitius i per això en molts casos s'havien de rehabilitar totalment uns edificis que no tenien aparcaments ni magatzems o espais adequats de càrrega i descàrrega. Es va passar de moltes parades petites inviables a grans establiments que compartien espai amb supermercats i restaurants. 

A partir de les històries personals d'usuaris i comerciants, veiem com es va fent la transformació dels mercats. Els actuals gestors i els que van crear el model expliquen com va sorgir la política de mercats i com serveix de referent a ciutats de tot el món. Tot plegat, mostra la història d'èxit d'un model que situa Barcelona com un exemple d'innovació i tradició.

Anar al contingut