Del 9 al 12 de novembre, Reus

Memorimage avança la seva programació

Durant quatre dies, el Festival Internacional de Cinema de Reus dóna rellevància a les imatges d'arxiu amb produccions com "Priorat", "Sota les bales, la història del fotògraf Tony Vaccaro", "The Music of Strangers" o "Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color", tallers i col·loquis adreçats a estudiants.
"Priorat", de David Fernández de Castro

"Priorat", de David Fernández de Castro

Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus ha presentat la programació de l'onzena edició del certamen, que se celebrarà a Reus del 9 al 12 de novembre al Teatre Bartrina i al CIMIR.

El film inaugural d'enguany és "Priorat", de David Fernández de Castro. La història de l'apassionant procés de transformació per convertir una zona a punt d'enfonsar-se en una de les regions vinícoles més productives del món. Es comptarà amb la presència de tot l'equip de la pel·lícula. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Lastor Media i Un Capricho Producciones.

"Priorat" competeix en la Secció Oficial amb "Sota les bales, la història del fotògraf Tony Vaccaro", reconegut per retratar grans personalitats com Pablo Picasso, Marilyn Monroe o Sofia Loren i que, durant més de quaranta anys, va guardar al seu calaix una colpidora col·lecció d'imatges de la seva experiència com a soldat a la Segona Guerra Mundial i "The Music of Strangers", la història del violoncel·lista Yo-Yo Ma, que l'any 1998 va fundar la Silk Road Ensemble, una orquestra de músics virtuosos de diversos països que va portar-lo a descobrir identitats i tradicions culturals d'arreu del món.

 

 

 

 

La secció MemoriReus consta de les següents pel·lícules: "Els nens de la jungla", de Santi Suárez Baldrís, que presenta el grup de mestres de Reus que va fundar l'Escola Mowgli, un desafiament no només pedagògic, sinó també polític i cultural en plena dictadura franquista; "Estados clandestinos", de Santi Suárez Baldrís, narra l'experiència d'un grup de militants uruguaians, exiliats a Buenos Aires, que el 1976 van ser segrestats i traslladats il·legalment a Uruguai per un comando militar de la dictadura uruguaiana en un capítol desconegut de la Operació Còndor; "Les 7 vides d'Eduard Toda", la fascinant història d'un reusenc il·lustre de la Catalunya de finals del segle XIX i principi del XX, oblidat, malgrat haver estat el primer egiptòleg de l'estat, el descobridor de l'arrel catalana de l'alguerès i el reconstructor del monestir de Poblet. Aquesta producció catalana està dirigida per Ramon Masip, Toni Orensanz i Manel Vinuesa.

 

 

Aquest any hi haurà dues Sessions Especials. En col·laboració amb el programa "Cronos" del canal 33, es projectarà "Joe McCarthy, l'autèntic americà", un retrat de l'home que va propiciar de la "caça de bruixes" contra sospitosos de ser comunistes als EUA durant els anys cinquanta. També s'hi podrà veure el llargmetratge documental de  Francesc Escribano i Lluís Carrizo "Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color", que gràcies a un treball de digitalització i restauració mostra la Guerra Civil com mai s'havia vist.

 

A la secció MemoriJove, els estudiants podran gaudir i aprendre amb les projeccions i col·loquis d'una selecció composta per un títol de l'edició d'enguany i dos de pensats per a l'ocasió. Es tracta de "Game Over", d'Alba Sotorra, "Les 7 vides d'Eduard Toda" i "Refugi Dresden", de Xuban Inxaustegui.

Per altra banda, Memorimage proposa dos tallers. Aprèn com fer un documental, dirigit a tots aquells interessats a explicar una història propera a través d'un documental i Mobildoc, un taller dirigit a tothom que vulgui investigar noves tècniques de creació documental. Es necessita inscripció prèvia per participar als dos tallers.

El 12 de novembre tindrà lloc la Cloenda de Memorimage 2016 amb l'entrega de Premis i la projecció de "Reus, abans, ara i aquí", un espectacle audiovisual amb música en directe, que retrata diversos espais emblemàtics de Reus, capturant l'essència de l'imaginari col·lectiu reusenc. El projecte està realitzat pels alumnes de la Casa d'Oficis Mas Carandell amb imatges del CIMIR.

Com a novetat d'enguany arriba Memorimage Online a través de la plataforma Filmin. Del 9 al 27 de novembre es podrà veure en exclusiva una selecció de tres pel·lícules de l'edició 2016 –"Els nens de la jungla", "Game Over" i "Les 7 vides d'Eduard Toda"- i quatre títols d'anteriors edicions de Memorimage –"Com canviar el món", "El gran vuelo", "Joana Biarnés, una entre tots" i "Sobre la marxa".

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat