Premi Trifermed a l'impacte social en salut per a la Fundació La Marató de TV3

La Fundació La Marató de TV3, la investigadora i neurobiòloga Mara Dierssen i el professor Ciril Rozman han estat els guanyadors de la segona edició dels Trifermed Awards, que reconeixen fundacions, iniciatives i impulsors en l'àmbit de la salut.
Premi Trifermed a l'impacte social en salut per a la Fundació La Marató de TV3

Premi Trifermed a l'impacte social en salut per a la Fundació La Marató de TV3

La Fundació La Marató de TV3 ha estat guanyadora de la categoria Fundacions per fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties.

La Fundació fomenta i promou la recerca biomèdica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu i de ràdio. Aquesta projecció social es fa per mitjà de diverses campanyes de difusió audiovisual i gràfica de gran potència comunicativa; de divulgació als centres educatius, on cada any arriba entorn els 250.000 joves i de participació ciutadana, donant suport a més de 3.000 activitats populars generades de manera espontània arreu de Catalunya, o coordinant els més de 3.000 voluntaris que en un sol dia assisteixen a les seus telefòniques.

En 25 anys, La Marató ha sensibilitzat milions de persones, ha recaptat més de 163 milions d'euros –una mitjana anual d'11,3 milions d'euros durant els últims 5 anys- i ha impulsat 757 projectes de recerca científica desenvolupats en diversos centres hospitalaris i universitaris. Entorn els 7.000 investigadors s'han beneficiat directament del suport econòmic per continuar portant a terme els seus treballs d'investigació, ha contribuït a generar 377 llocs de treball i a la consolidació d'equips de recerca biomèdica reputats. La convocatòria de projectes de recerca promoguda per la Fundació representa una de les cites professionals que generen més expectatives entre la comunitat científica i és considerada com una de les més ben posicionades del sector. Aquesta ingent tasca que s'activa anualment s'ha consolidat com la gran festa de la solidaritat a Catalunya i se situa al mateix nivell de les maratons internacionals més exitoses.

Els premis han estat presidits per Lluis Ruíz, biòleg doctorat en biologia molecular, fundador de diverses "start-ups" en biotecnologia i farmàcia, actualment director executiu de Spherium Biomed. Els guardonats són seleccionats per un grup independent d'experts en biomedicina, farmàcia, biotecnologia i tecnologies mèdiques. La iniciativa reconeix fundacions, iniciatives i impulsors vinculats a la salut amb un rerefons humà més enllà dels aspectes econòmics.

"Els Trifermed Awards volen fer aflorar el valor humanístic que hi ha darrere de cada persona o grup de persones que es lleven cada dia pensant a ajudar als altres, a millorar la qualitat de vida de les persones, a trobar solucions per a les malalties contra les quals lluitem cada dia. Històries que aposten per canviar el món amb un gran impacte en la salut", explica Sergi Trilla, director executiu de Trifermed.