La Marató impulsa 37 projectes de recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques amb fons del 2016

Amb els fons recaptats en l'edició 2016 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, la Fundació finançarà 37 projectes de recerca que aportaran avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives o cognitives que provoquen l'ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell. Els 70 investigadors que duran a terme aquesta investigació han recollit els guardons en un acte celebrat aquesta tarda a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, conduït pels periodistes Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer, presentadors de La Marató 2016.

En l'acte, hi han intervingut el director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut, Albert Barberà; el vicepresident segon de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Diego Palao, i el director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé.

Albert Barberà ha declarat que La Marató és un "projecte de país que ens mou a promoure una recerca d'excel·lència, capdavantera i innovadora que es trasllada en millores en la qualitat de vida dels pacients".

Diego Palao ha explicat que l'Acadèmia "s'enorgulleix d'acollir un acte de reconeixement i d'impuls a la recerca" com aquest d'avui i ha reconegut la tasca de La Marató des de fa 25 anys en l'aposta per la "investigació d'excel·lència".

La Dra. Maria Antònia Poca, de l'Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha parlat en nom dels 70 investigadors premiats per agrair la injecció de recursos que avui la Fundació destina a la recerca i ha explicat que per als científics rebre diners d'una iniciativa com La Marató representa una "tremenda responsabilitat i compromís".

El director de la Fundació, Lluís Bernabé, s'ha adreçat als 70 investigadors: "Correreu una marató de 3 anys -més de 1.000 dies- per avançar en la prevenció, el pronòstic i el tractament de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques i per construir un futur millor, on la solidaritat i la salut seran els protagonistes.

 

37 projectes de recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

Els fons recaptats en l'última edició de La Marató de TV3 permetran impulsar 37 projectes de recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, que provoquen discapacitats greus i cròniques en els pacients.

Els 70 científics que lideren els treballs, 17 d'unitaris i 20 de coordinats entre dos o més centres de recerca de primera línia, dedicaran els pròxims anys a avançar en la recerca d'aquestes malalties. Una intensa activitat científica que aportarà beneficis en la qualitat i l'esperança de vida de les persones afectades.

Els nous projectes que finança la Fundació, d'acord amb la decisió del Patronat i a proposta de la Comissió Assessora Científica, són els que han resultat més ben valorats dels 100 candidats presentats a la convocatòria d'ajudes. Un procés d'avaluació internacional, coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), en què han participat 47 experts en ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, ha determinat la viabilitat dels treballs a partir de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, i valor innovador. L'any 2022, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.

Amb aquests nous 37 projectes, La Marató ja en suma 794 d'impulsats en els seus 25 anys, que han aportat importants resultats en la salut dels ciutadans i avenços notables en múltiples malalties.  En la recerca impulsada per La Marató hi han intervingut 7.300 investigadors. El programa solidari ha recaptat més de 163 milions d'euros en la seva història.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut