RECONEIXEMENT

Creu de Sant Jordi a la Fundació La Marató de TV3

El guardó és una de les màximes distincions que dóna la Generalitat per reconèixer la tasca que persones i entitats fan pel país.

La Fundació La Marató de TV3 ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat per la seva tasca solidària en l'impuls de la recerca biomèdica, que ha permès avançar en el coneixement de nombroses malalties, i en la sensibilització social i de difusió sobre la salut. 

"Aquesta distinció representa el reconeixement al treball col·lectiu de la societat catalana i dels mitjans de comunicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals", ha explicat el director de la Fundació, Lluís Bernabé, qui també ha destacat el paper de La Marató en la "construcció d'una societat més sensibilitzada sobre les diferents malalties que ens afecten, solidària amb els projectes col·lectius i implicada en l'avenç de la recerca per a la millora de l'esperança i la qualitat de vida de les persones".

El guardó es concedeix aquest 2016, coincidint amb els 25 anys de La Marató de TV3. Des del 1992, la iniciativa solidària de TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació ha recaptat 150 milions d'euros, que ha destinat a finançar 723 projectes de recerca i a sensibilitzar la societat sobre un ampli grup de malalties. En la seva trajectòria, La Marató de TV3 s'ha convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.

L'edició 2016 de La Marató de TV3 es farà diumenge 18 de desembre i estarà dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut