Liceu a la fresca
Divendres, a les 22.00, al 33

"Liceu a la Fresca", amb "Il trovatore", de Giuseppe Verdi, al 33

El divendres 21 de juliol, a les 22.00, el 33 oferirà l'òpera "Il trovatore", de Giuseppe Verdi, que es representa al Gran Teatre del Liceu. Els presentadors, Carolina Rosich i Jofre Font, conduiran la vetllada des de l'Arc del Triomf de Barcelona i acompanyaran el públic participant a la tercera edició del "Liceu a la fresca"

TV3 col·labora un any més amb l'activitat "Liceu a la fresca" amb la transmissió pel 33 de l'òpera "Il trovatore", de Giuseppe Verdi, que es posarà en escena al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. La transmissió, a les 22.00, es podrà seguir també simultàniament a través de pantalles gegants ubicades en espais públics de més d'un centenar de poblacions catalanes. A Barcelona es mantenen quatre localitzacions i s'aposta per l'Arc de Triomf per segon any consecutiu com a emplaçament principal del projecte.

Precisament a l'Arc del Triomf serà des d'on Carolina Rosich i Jofre Font conduiran la transmissió, explicaran l'argument i detalls per entendre millor l'obra i, a la vegada, conversaran amb el públic que la segueix des d'allí.

Una de les novetats d'aquesta tercera edició de "Liceu a la fresca" és que TVE farà la retransmissió a nivell nacional a través de La 2, portant el senyal de la representació fora del territori català. A més, aquest any la iniciativa s'amplia també a diverses ciutats espanyoles, entre les quals hi ha Bilbao, Granada, Las Palmas, Madrid, Màlaga, Pamplona, Santiago de Compostel·la, Sevilla, Valladolid, Elda, Alaior o Palma de Mallorca, que instal·laran pantalles on poder seguir l'òpera.

"Liceu a la fresca" és un projecte de difusió de la cultural operística per tot el territori que després de les dues primeres edicions s'ha consolidat com un model d'èxit i ha permès que s'expandeixi a la resta del territori espanyol.

Pel que fa a l'òpera, el director d'escena Joan Anton Rechi ha preparat una producció en què "Los desastres de la guerra" de Francisco de Goya serveixen d'inspiració per a la posada en escena, que ha volgut donar protagonisme especial a l'artista aragonès i a la ciutat on es va pintar la sèrie de gravats. D'aquesta manera, Goya esdevé un espectador d'excepció de la història d'"Il trovatore" i, inclús, un personatge més, un narrador o trobador que, amb els seus pinzells, va desgranant aquesta tragèdia d'amor, venjança, guerra i mort. S'ha creat una producció en què apareixen les pintures del geni aragonès barrejant-se i transformant l'escenari del Gran Teatre del Liceu en un immens llenç.

Daniele Callegari dirigirà l'orquestra del Liceu en una versió en què George Petean interpretarà el paper de comte de Luna; Tamara Wilson, el de Leonora i Piero Pretti el de Manrico, el trobador protagonista de la història que està immers en una mena de guerra civil contra el comte de Luna i que al mateix temps lluita per l'amor de Leonora.

Anar al contingut