Emma Stone i Ryan Gosling a "La ciudad de las estrellas"
Emma Stone i Ryan Gosling a "La ciudad de las estrellas"
Cinema

Les nominacions als Oscars 2017 en números

De les 14 nominacions de "La ciudad de las estrellas" a la candidatura del curt català "Timecode"

0 nominacions per Amy Adams
Malgrat ser la protagonista de "La llegada" i "Animales nocturnos", films que opten a vàries categories, l'actriu Amy Adams segueix sense tenir sort als Oscars. Altres noms que sonaven amb força a les travesses com Tom Ford, Tom Hanks, Hugh Grant i Anette Benning tampoc apareixen a les llistes. 

1 nominació catalana per a "Timecode"
El curtmetratge de Juanjo Giménez segueix la seva triomfal carrera internacional. Després de guanyar la Palma d'Or a Canes ara opta al millor curtmetratge d'acció real. Un dels seus competidors és "Ennemis intérieurs", premiat amb la Venus del festival Filmets de Badalona a la millor pel·lícula. 

2 nominacions per a tres grans superproduccions
Els títols que han rebentat  taquilles no han fet gaire sort en les nominacions. "Rogue One", "Passengers" i "Animals fantàstics i on trobar-los" han aconseguit dues nominacions cadascuna en categories tècniques. 

6 dels 20 actors nominats són negres
Després de la polèmica absència d'actors de color a la passada edició, aquest any el color dels nominats no hauria de ser motiu de polèmica. La categoria on estan més representats els afroamercians és a millor actriu secundària, on són majoria: Viola Davis ("Fences"), Naomie Harris ("Moonlight2) i Octavia Spencer ("Figuras ocultas"), que ja en va guanyar per "Criadas y señoras" l'any 2012. 

7 nominacions per a Jeff Bridges
Bridges ha aconseguit la seva setena nominació als Oscar com a millor actor secundari per "Comanchería". Només ha guanyat en una ocasió i va ser per "Corazón rebelde", del 2010. El thirller 100% texà de David Mackenzie ha aconseguit un total de 4 candidatures de pes: millor pel·lícula, guió original, montatge i actor secundari. 

8 actrius franceses als Oscars
Isabelle Huppert és la vuitena actriu francesa que opta a un Oscar i ho fa pel film "Elle" de Paul Verhoeven. L'han precidit a la llista: Simone Signoret, Ainouk Aimée, Isabelle Adjani, Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Marion Cotillard i Emanuelle Riva. 

9 films opten a l'Oscar a la millor pel·lícula
Després de dues edicions amb 8 candidats a millor film, l'Acadèmia de Hollywood recupera la xifra de 9 finalistes a la cursa per a la millor pel·lícula, com havia fet els anys 2012, 2013 i 2014 . Les edicions del 2010 i 2011 van arribar a ser 10. 

14 nominacions per a "La, la, Land. La ciudad de las estrellas" 
El musical de Damien Chazelle iguala en el rànking de nominacions a "Tot sobre Eva" i "Titanic". En realitat, però, opta "només" a 13 categories ja que té dues cançons nominades: "City of Stars" i " "Audition (The Fools Who Dream)". La segueixen amb 8 nominacions "Moonlight" i "La llegada". 

20 nominacions per a Meryl Streep
Aquest any opta a la categoria de millor actriu prinicipal per "Florence Foster Jenkins" i ja són 20 candidatures. Streep augmenta així la distància amb la següent en aquest rànking, Katherine Hepburn, amb "només" 12 nominacions. Si guanya, el discurs serà dels més esperats, sobretot per Donald Trump

Més informació

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut