El trio protagonista de "L'enginyós senyor Ripley".
El trio protagonista de "L'enginyós senyor Ripley".
Dissabte, 16.50, a TV3

"L'enginyós senyor Ripley", un pervers joc d'aparences

Tom Ripley, un jove sense rumb, rep l'encàrrec del pare del vividor Dickie Greenleaf d'anar a Itàlia i convence'l de tornar a Amèrica.

Thomas Ripley, grum d'un hotel a Nova York, rep l'encàrrec d'un ric empresari navilier d'anar al sud d'Itàlia a buscar el seu fill únic Dickie. Ripley haurà de mirar de convèncer Dickie perquè torni als Estats Units i s'incorpori a l'empresa familiar que hauria d'heretar en breu. Però un cop a Itàlia, en Thomas queda encantat amb l'estil de vida despreocupada del ric hereu -pel qual també acabarà sentint una inconfessable atracció sexual-, pels paisatges del Mediterrani i per la música jazz, i farà tot el que calgui per no haver de reprendre ell tampoc la vida monòtona, avorrida i miserable que li espera si torna al seu país.

Adaptació de la novela homònima de Patricia Highsmith, ambientada a finals dels anys cinquanta. Tom Ripley és un dels personatges més torbadors i fascinants de la literatura i el cinema.

FITXA TÈCNICA

Direcció i guió: Anthony MInghella, basat en la novel·la de Patricia Highsmith
Intèrprets: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman, Jack Davenport, James Rebhorn, Sergio Rubini, Philip Baker Hall, Ivano Marescotti
Idioma versió original: anglès
Producció: Miramax International, 1999 (Estats Units)
Durada: 139 minuts
Fotografia: John Seale
Música: Gabriel Yared

Anar al contingut