"El bombardeig d'Alemanya"
"El bombardeig d'Alemanya"
Del 25 d'abril al 16 de maig, al 33

L'aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial, al 33

Durant quatre setmanes, la nit dels dissabtes, el 33 recorda aquesta efemèride amb l'emissió de documentals introduïts per Enric Calpena. Són vuit treballs rigorosos i amb imatges històriques que aporten noves mirades sobre el conflicte més cruent de la història de la humanitat.

El dia 8 de maig del 1945 les tropes de l'exèrcit del III Reich es rendien als aliats. S'acabava un malson que havia començat sis anys enrere, el setembre del 1939, amb la invasió de Polònia per part de l'exèrcit nazi i que va causar uns seixanta milions de morts.

El canal 33, a partir del 25 d'abril i fins al 16 de maig, recordarà aquesta efemèride amb l'emissió de vuit documentals que repassen alguns dels moments i fets més significatius d'aquest conflicte. Cada dissabte, durant quatre setmanes, a partir de les 22.00, amb la introducció a càrrec del professor Enric Calpena, vuit produccions documentals que van des de l'alliberament dels camps de concentració fins a la fabricació de la bomba H, passant pels judicis contra els responsables d'aquesta massacre. Vuit treballs, rigorosos i amb imatges històriques, que aporten noves mirades sobre el conflicte més cruent de la història de la humanitat.

La primera entrega serà el dissabte 25 d'abril, que sota el títol "Els camps de concentració", oferirà dos reportatges: "Imatges de l'alliberament dels camps" i "Gueto. La pel·lícula perduda de la propaganda nazi". El dissabte 2 de maig es podrà veure "El bombardeig d'Alemanya" i "Les noies de les ruïnes", dos documentals sobre el final de la guerra. El Dissabte 9 de maig es projectaran "Divisió 06: Els arquitectes del judici a Eichman" i "Els quaderns secrets de Nuremberg" en el capítol titulat "Els judicis". I la darrera entrega de la sèrie de documentals, dissabte 16 de maig, estarà dedicada a "La bomba atòmica" amb dos documentals "La història de la bomba atòmica" i "Oppenheimer, el pare de la bomba".

Anar al contingut