Maria del Mar Bonet amb Roger de Gràcia
Maria del Mar Bonet amb Roger de Gràcia
Dimarts, a les 20.20, a TV3

"No me la puc treure del cap" recorda "L'àguila negra"

Un èxit de Maria del Mar Bonet que va arribar al número 1 de les llistes de l'estat espanyol l'any 1971.

L'any 1971, Maria del Mar Bonet va aconseguir un gran èxit a tot l'estat espanyol amb una versió en català de "L'àguila negra", un tema de la cantant francesa Barbara. Aquest tema s'ha convertit en una referència obligada per a la cantant mallorquina, que a "No me la puc treure del cap" explica per què des d'aleshores la seva carrera ha explorat terrenys "menys comercials".
   
El programa també analitza, amb investigadors del Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF, com han evolucionat els sistemes de gravació des del 1971, i compara les interpretacions de Maria del Mar Bonet i Barbara. Roger de Gràcia també parla amb el músic Manel Camp, col·laborador habitual de Maria del Mar Bonet, per descobrir els secrets de "L'àguila negra".

Maria del Mar Bonet va viatjar el 1967 de Palma a Barcelona per estudiar ceràmica a l'Escola Massana. Va començar a cantar en públic, superant la seva timidesa, i va ser una de les últimes incorporacions als Setze Jutges. També va actuar amb el Grup de Folk i amb la discogràfica Concèntric va publicar cançons de gran repercussió, com "Què volen aquesta gent?". Poc temps després, el productor Oriol Regàs va oferir-li d'incorporar-se a una nova discogràfica, Bocaccio Records. El director musical, Alan Milhaud, li va proposar gravar versions d'altres intèrprets, i la condició que va posar la Maria del Mar era que les adaptacions fossin en català. Es va triar "L'aigle noire", la cançó de Barbara de gran èxit a França en aquells moments. Delfí Abella en va fer l'adaptació i el 1971 va ser un gran èxit fins a arribar al núm. 1 de totes les llistes de vendes de l'Estat.

Anar al contingut