TV3, sempre amb el cinema català i la cultura europea

"La vampira de Barcelona" s'estrena als cinemes

La coproducció de TV3 "La vampira de Barcelona", s'estrena als cinemes el 4 de desembre. A la Barcelona de principis del segle XX, hi conviuen dues ciutats: una de burgesa i modernista i una altra de sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d'una família rica, commociona el país, i la policia té aviat una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com la "vampira del Raval".

Meritxell Subirós

Lluís Danés estrena el 4 de desembre la seva última pel·lícula "La vampira de Barcelona", a la gran pantalla. Nominada a millor pel·lícula en llengua catalana als Gaudí 2021, l'estrena mundial es va fer en el marc de la 53a edició del Festival de Cinema de Sitges, on va competir en la secció oficial del certamen i va guanyar el Gran Premi del Públic. La primera versió cinematogràfica de la mítica història de la vampira del Raval, que va commocionar el país a principis del segle XX, està escrita per Maria Jaén, amb vestuari de Mercè Paloma i fotografia de Josep Maria Civit.

Produïda per Brutal Media i Filmax amb la coproducció de TV3, la pel·lícula té com a protagonistes Nora Navas ("Pa negre", "Tots volen el millor per a ella", "La llum d'Elna", "Formentera Lady", "Carta a Eva", "Polseres vermelles", "Les de l'hoquei") i Roger Casamajor ("L'escollit", "Pa negre", "Laia", "Temps de silenci", "Mar de fons"). Però també compta amb un elenc d'actors molt coneguts per l'audiència: Bruna Cusí ("Incerta glòria", "Estiu 1993", "La dona del segle"), Núria Prims ("Incerta glòria", "Nissaga de poder"), Sergi López ("El viatge de la Marta", "La Innocència", "La vida lliure", "Quatretondeta", "Segon origen", "Un dia perfecte", "Ismael", "Pa negre", "Petit indi"), Francesc Orella ("Durante la tormenta", "7 raons per fugir", "Contratemps", "Tres dies amb la família", "Merlí", "Terra baixa", "Ermesenda"), Mario Gas ("Laia", "Nit i dia") i Francesca Piñón.

'La vampira de Barcelona', amb Francesc Orella i Núria Prims
'La vampira de Barcelona', amb Francesc Orella i Núria Prims

Danés recrea un món, entre Tim Burton i Dickens, per rodar la seva òpera prima de ficció. La trama se centra en el periodista Sebastià Comas, que s'endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval, on sap que trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens, dels quals s'acusa la vampira. Aviat descobrirà que allà s'amaga una elit disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu.

Roger Casamajor a 'La vampira de Barcelona'
Roger Casamajor a 'La vampira de Barcelona'

A la Barcelona de principis del segle XX, hi conviuen dues ciutats: una de burgesa i modernista i una altra de sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d'una família rica, commociona el país, i la policia té aviat una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com la "vampira del Raval". El director, Lluís Danés, fa un estudi profund de la història d'Enriqueta Martí, la mal anomenada "vampira del Raval" i un dels personatges de l'imaginari popular més importants de la ciutat comtal de principis del segle XX.

Rodatge de 'La vampira de Barcelona'
Rodatge de 'La vampira de Barcelona'

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut