Pau Donés - Jarabe contra el cáncer
Dilluns 13 de març, al cine Bosque de Barcelona

La Nit Solidària Vall d'Hebron projecta el documental "Jarabe contra el cáncer"

Aquest dilluns a les 19.30 es preestrena al cinema Bosque, amb finalitats benèfiques, el documental del periodista i director de documentals Albert Solé, en què s'explica com viu el càncer el músic Pau Donés i com és la vida dels pacients i professionals que conviuen diàriament amb la malaltia.

Pau Donés i l'Albert Solé han treballat durant mesos a la Vall d'Hebron en el documental "Jarabe contra el cáncer". Una aliança estratègica que ens acosta a una cara divulgadora, reflexiva i lluitadora de la malaltia i que ha portat a organitzar una Preestrena Benèfica per captar fons per seguir lluitant contra el càncer.

"El cranc" és la manera amb què el cantant Pau Donés (Jarabe de Palo) denomina el seu càncer. Des que li van descobrir la malaltia, fa uns mesos, la seva vida, com la de tots els pacients, ha girat bruscament. Ara està pautada per les sessions de quimioteràpia que rep cada 15 dies a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

La idea d'aquest documental és desestigmatitzar la qüestió del càncer, normalitzant en la mesura del possible i llevant-li dramatisme en la línia del que fa Pau Donés. També ha de servir per, a partir de l'experiència de Pau, conèixer de prop el complex univers de pacients, metges, infermers i tècnics que es mou diàriament en la lluita contra la malaltia.

Una de les tasques actuals del Pau és reivindicar el treball abnegat i sovint poc reconegut dels professionals de la sanitat pública i concretament dels del departament d'Oncologia que l'està tractant. Coneixerem, doncs, a través dels ulls, les converses i les vivències del Pau, a diverses
persones importants en la seva nova vida. Ens endinsarem en les seves reflexions íntimes, però, per descomptat, no serà el protagonista únic: una de les idees del documental és que en el món del càncer tots som iguals, tan important és Pau Donés com qualsevol altre pacient de la unitat amb què comparteix converses durant les sessions de quimioteràpia.

En conjunt, doncs, un documental amb una lectura en positiu però que no defuig la realitat ni la duresa del combat contra la malaltia.

 

Vall d'Hebron, capdavanters en tractaments oncològics

L'hospital Vall d'Hebron, capdavanter en tractaments oncològics, té un Servei d'Oncologia Integral des de l'any 1997. Professionals d'alt nivell mundial, liderats pel Dr. Baselga i el Dr. Tabernero, i del Dr. Sánchez de Toledo en oncologia infantil, treballen dia a dia a Vall d'Hebron fent recerca, docència i assistència per millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus tractaments.

 

Més de 24.000 pacients de càncer es van tractar a l'any 2016 a Vall d'Hebron

Més de 500 investigadors del Vall d'Hebron treballen en 30 grups de recerca per avançar en el camp de les teràpies personalitzades i específiques contra el càncer. L'any 2015 es van diagnosticar uns 39.900 casos de càncer a Catalunya. La taxa d'incidència del càncer és de 345 casos per 100.000 homes i de 217 casos per 100.000 dones.

 

La recaptació de la preestrena benèfica es destinarà a parts iguals als següents objectius:

- Recursos tecnològics i equipaments per a la recerca i la cura dels malalts, i un pla d'humanització, educació sanitària i millora integral del malalt i els seus acompanyants

- Ajuts per a projectes de recerca amb implicació d'investigadors del VHIR

- Ajuts per a projectes de recerca amb implicació d'investigadors del VHIO

Anar al contingut