Dijous 28, a les 19.30, Cinemes Girona, Barcelona

La Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció estrena "Kafana"

Aquest dijous a la mostra s'estrena "Kafana", una producció entre l'ONG Medicus Mundi Catalunya i la productora madrilenya Making DOC, guanyadora aquest any del premi Goya al millor curtmetratge per "Walls". El documental retrata la complexitat de la vida als campaments de refugiats saharians i se centra en la construcció del seu sistema sanitari. Després de la projecció hi haurà un debat.

"Kafana" ("Ja prou") s'estrena oficialment dijous dins el marc de la Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció. Al debat posterior, titulat "40 anys d'exili sahrauí. Es pot organitzar un sistema de salut enmig del desert?" hi assistiran els directors del documental, Silvia Venegas i Juan Antonio Moreno, i Maria Elena del Cacho, farmacèutica, coordinadora del programa de Medicus Mundi Catalunya als campaments saharians; Mohamed Fadel Mohtar, responsable de Sanitat a Espanya de la RASD i Marga Garcia, responsable de comunicació i educació transformadora, com a dinamitzadora del debat. L'entrada és gratuïta amb reserva prèvia al web de la mostra.

 

Sinopsi
Com es construeix un sistema públic de salut enmig del desert?
Després de 40 anys d'exili forçat a la hammada algeriana, la zona més inhòspita del desert del Sàhara, el poble saharià ha estat capaç d'aixecar un estat al qual només li falta recuperar el seu territori, el Sàhara Occidental. "Kafana" ("Ja prou") és el sentiment d'un poble que viu en una situació insostenible i que està preparat per tornar a la seva terra.

 

Tràiler de "Kafana"

 

El 2015 es compleixen 40 anys d'exili forçat de part del poble saharià a la hammada algeriana, on es troben els campaments de refugiats de Tinduf, on se situa "Kafana". Un exili que es va produir quan el Marroc i Mauritània van ocupar el Sàhara Occidental, després de l'abandonament del territori per part d'Espanya el 1975.

Medicus Mundi Catalunya, una Associació No Governamental de Desenvolupament fundada a Barcelona el 1963 per un grup de professionals sanitaris que realitzaven tasques de cooperació a països del Sud, col·labora des de fa dues dècades amb la població sahariana dels campaments i el govern de la República Àraba Sahariana Democràtica (RASD). Hi ha posat en marxa un laboratori de producció de medicaments essencials als campaments. Gestionat pels mateixos saharians, és un laboratori únic al món. L'associació ha estat reconeguda amb el Premi Príncipe d'Astúries a la Concòrdia (1991), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2003) i declarada Entitat d'Utilitat Pública (1992).


Fitxa tècnica
Direcció: Juan Antonio Moreno i Silvia Venegas
Producció: Making DOC i Medicus Mundi Catalunya
Guió: Juan Antonio Moreno, Silvia Venegas i Medicus Mundi Catalunya
Fotografia: Alberto González i Marcos de Luelmo
Muntatge: Nacho Ruiz Capillas
Disseny de so: Amador Moreno
Edició de so:  Estudios ¿ 12DB
Ajudant de direcció: Brahim Chagaf
Ajudant de producció: Miriam García
Im atges addicionals: Omar Ahmed i Brahim Chagaf
Colorista: Fran Cóndor
Traductors: Brahim Chagaf, Helena Boadas i Alejandro González


Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí 
  
 

Anar al contingut