Dissabte, a les 17.40, a TV3

La manifestació a favor de l'acollida de refugiats, a TV3

TV3 seguirà la manifestació en un especial informatiu conduït pel periodista Carles Prats que inclourà els parlaments finals que tancaran l'acte

Aquest dissabte, TV3 i Catalunya Ràdio seguiran la manifestació convocada a Barcelona sota el lema "Prou excuses. Acollim ara!", amb l'emissió de diversos programes especials i la cobertura de l'acte.

Els serveis informatius i els telenotícies faran el seguiment de l'actualitat relacionada amb el tema i, durant tota la tarda, el 3/24 i el 324.cat actualitzaran la informació referent a tot allò que passi al voltant de la mobilització, convocada entre les 16.00 i les 19.00 al centre de la ciutat.

TV3 emetrà una programació especial a partir de mitja tarda i fins a l'emissió del "TN vespre". Des de les 17.30  fins a les 19.00, el programa "Especial informatiu: Manifestació 'Volem acollir'", conduït pel periodista Carles Prats, seguirà l'inici de la manifestació, n'explicarà els motius contextualitzant-la i n'oferirà el desenllaç, incloent-hi els parlaments finals que tancaran l'acte. En el programa hi haurà l'anàlisi d'experts, organitzadors i participants en la manifestació.

Un cop acabada la manifestació, a partir de les 19.00, TV3 oferirà un resum del concert "Volem acollir" que es va celebrar dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquest resum inclourà les millors actuacions i els moments més destacats des de les 19.00 i fins a l'inici del "TN cap de setmana vespre", que, a partir de les 21.00, farà el resum de la jornada i recollirà les reaccions que hi hagi hagut.

Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio també seguirà la manifestació, que serà present en diferents programes de l'emissora durant tot el dia. Ja de bon matí, a partir de les 06.00, el programa "Mans" explicarà la situació de les persones refugiades i la seva relació amb la cultura popular, que pot generar moments d'alegria i esperança enmig de la duresa quotidiana dels camps de refugiats. 

A tres quarts de nou, Ricard Ustrell conversarà amb els enviats especials de Catalunya Ràdio que han estat en diferents camps de refugiats aquests últims dies. En concret hi participaran: Adolf Beltran, Sergi Roca, Txell Feixas i Eduard Rubió, que ja han tornat a casa i que expliquen l'experiència d'aquest viatge. A més, la secció "Quatre gats" recollirà els millors moments dels programes especials que s'han fet sobre Ceuta, Sicília i Grècia, i Ricard Ustrell entrevistarà Montserrat Carulla, Tortell Poltrona i Òscar Camps, que es posicionaran davant la crisi dels refugiats a Europa.

A partir de les 15.00 i fins a les 16.00, el programa "Solidaris", conduit per Adrià Bas, estarà dedicat íntegrament a la manifestació. El programa parlarà de la mobilització de la ciutadania a favor de l'acollida de persones refugiades, i també del paper de les institucions.

Dins del programa "Tot gira" hi haurà connexions amb els periodistes de Catalunya Ràdio destacats a la manifestació, que també intervindran en les rodes informatives de Catalunya Informació.