19 d'octubre: Dia Mundial del Càncer de Mama

La lluita de la Sacha contra el gen de càncer de mama hereditari

Quines opcions té una persona portadora d'un gen de càncer de mama hereditari?, aquesta és la pregunta que mira de respondre el documental "Tetes noves"

El programa "60 minuts" ha commemorat el Dia Mundial del Càncer de Mama amb l'emissió del documental "Tetes noves", que explica la història d'una noia que s'enfronta al fet de ser portadora d'un gen de càncer de mama hereditari.

La directora Sacha Polak és portadora del gen hereditari BRCA-1, responsable d'un augment significatiu del risc de desenvolupar càncer de mama i càncer d'ovaris. La seva mare va morir de càncer de mama quan tenia 29 anys, abans del seu primer aniversari. Durant anys, Sacha ha sabut que és portadora del gen, però no sap quina decisió ha de prendre: s'ha d'operar els pits com a mesura preventiva per reduir al mínim el risc de desenvolupar càncer de mama? Però, si es treu els pits, li comportarà perdre la seva feminitat per no res?

Sacha decideix convertir aquesta recerca personal en una pel·lícula. El resultat és "Tetes noves" ("New boobs"), un documental en què tracta d'esbrinar quines són les opcions que té. Què li poden oferir uns pits artificials o implantats i quines són les experiències de les dones joves que en tenen? Què signifiquen, per elles, realment els seus pits? I com impacta aquest recerca en la mateixa Sacha i en la seva parella i família?

Anar al contingut