Dimarts, a les 23.05, a TV3

"Caure en l'alcoholisme", a "La gent normal"

L'addicció a l'alcohol comporta culpabilitat, baixa autoestima, mentides, autodestrucció i rebuig social. Si l'addicta és una dona, l'estigma i el tabú que envolta l'alcoholisme encara s'intensifiquen més
"Caure en l'alcoholisme", a "La gent normal"

"Caure en l'alcoholisme", a "La gent normal"

En aquest capítol, dues dones expliquen la seva dura experiència amb l'alcohol. La Gina desatenia els seus fills, amagava ampolles per la casa i s'havia arribat a beure colònia. L'Encarna es va trobar tan desesperada i tan incapaç de sortir-se'n que va fer un intent de suïcidi. Van haver de tocar fons per emprendre el llarg camí de la rehabilitació. Ara fa anys que no beuen i es dediquen a ajudar altres persones que han passat pel mateix tràngol. La Gina i la Encarna conversaran amb el Jose, que va començar a beure molt jove i va acabar descontrolat fins a l'extrem de vomitar sang cada matí. El fet d'escriure un llibre sobre el seu cas el va ajudar a rehabilitar-se, tot i que no pot assegurar que no tornarà a consumir alcohol.
El testimoni de la Maria, la filla de la Gina, mostra el patiment de les persones que conviuen amb addictes a l'alcohol. Explicarà la sol.licitud i l'angoixa que sentia quan tornava de l'escola i, a casa, es trobava la seva mare borratxa.