La Fundació La Marató de TV3 recull la Creu de Sant Jordi

La presidenta en funcions de la CCMA i de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, ha recollit aquesta tarda el premi de mà de Carles Puigdemont, president de la Generalitat, i de Santi Vila, conseller de Cultura

La Fundació La Marató de TV3 ha rebut la Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva tasca solidària en l'impuls de la recerca biomèdica, que ha permès avançar en el coneixement de nombroses malalties i en la sensibilització social i de difusió sobre la salut.
El president Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura, Santi Vila, han presidit l'acte celebrat al Palau de la Generalitat aquest tarda. Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, ha recollit el guardó acompanyada per Lluís Bernabé, director de la Fundació; pel Dr. Gabriel Capellà, coordinador de la Comissió Assessora Científica; per Miquel Vilar, primer director d'aquesta institució; així com per Rita Marzoa, Brauli Duart, Antoni Pemán i Josep Vilar, membres del Consell de Govern de la CCMA.
Aquest reconeixement a la Fundació coincideix amb els 25 anys de La Marató de TV3, que es compleixen el 2016. Des del 1992, la iniciativa solidària de TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació ha recaptat 150 milions d'euros, que ha destinat a finançar 723 projectes de recerca i a sensibilitzar la societat sobre un ampli grup de malalties.
En la seva trajectòria, La Marató de TV3 s'ha convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut