Dues coproduccions de TV3

"La enfermedad del domingo" i "La vida lliure" s'estrenen al cinema

La pel·lícula de Ramón Salazar, "La enfermedad del domingo", i "La vida lliure", de Marc Recha, s'estrenaran aviat a la gran pantalla

Què passaria si un diumenge a la tarda fossis davant de la finestra esperant que tornés la teva mare i no tornés? No només aquell dia, sinó mai més? I aquesta angoixa d'aquell diumenge es converteix en una cosa perpètua, per a tota la vida. Amb aquesta premissa arrenca "La enfermedad del domingo", la nova pel·lícula del director i guionista Ramón Salazar que protagonitzen Bárbara Lennie i Susi Sánchez, un drama personal entre dos personatges que acapara gran part del metratge, un "tête à tête" entre mare i filla que es retroben després de més de trenta anys de no veure's. La pel·lícula és intimista, directa, carregada d'intriga, i parla dels límits de l'ésser humà tant físics com emocionals. L'estrena als cinemes d'aquesta coproducció de TV3 està prevista per al divendres 23 de febrer.

 

"La vida lliure", de Marc Recha, ens transporta a la Menorca del 1918. A la fi de la Primera Guerra Mundial, Menorca pateix una greu epidèmia de grip i la feina escasseja. La Mediterrània està infestada de submarins alemanys que necessiten provisions. Els contrabandistes fan l'agost i la dura competència està servida. La mare de la Tina (Mariona Gomila) i d'en Biel (Macià Arguimbau), com tants altres illencs, ha emigrat a Alger i ha deixat els dos fills amb el seu germà, que fa de pagès. La Tina es deleix per retrobar-se amb la seva mare i conèixer món, però haurà d'esperar fins que ella tingui prou diners. Mentrestant, els petits descobreixen una platja on ha fondejat el llaüt d'un contrabandista mallorquí que viatja amb una dona estrangera. Prop d'allà hi viu en Rom (Sergi López), un homenot estrafolari, que fa la vida lliure en una caseta de pescadors. Aquesta història minimalista i molt humana és vista a través de la mirada de la Tina, una noia que imagina una vida d'aventures lluny del lloc on li ha tocat viure. L'estrena d'aquest coproducció de TV3 serà el divendres 2 de març, als cinemes.

 

 

tv3.cat/coproduccions

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut