"La enfermedad del domingo"
"La enfermedad del domingo"

"La enfermedad del domingo" i "La Chana", amb participació de TV3, premiades al Festival de Cinema Espanyol de Nantes

"La enfermedad del domingo", dirigida i escrita per Ramón Salazar, ha rebut el Premi del Jurat Jules Verne i el Premi del Públic al Festival de Cinema Espanyol de Nantes

"La enfermedad del domingo", dirigida i escrita per Ramón Salazar, ha rebut el Premi del Jurat Jules Verne, el més important que ha atorgat el certamen, i el Premi del Públic al Festival de Cinema Espanyol de Nantes. El llargmetratge el protagonitzen Bárbara Lennie i Susi Sánchez. El 15 d'abril s'estrenarà al Regne Unit, al London Spanish Film Festival, i el 19 d'abril arribarà als Estats Units per participar en la secció oficial International Narrative Competition del Festival de Cine de Tribeca. És una producció de Zeta Cinema i On Cinema 2017 i amb la col·laboració de TV3, RTVE, l'ICAA, l'ICEC i l'ICO.

El documental "La Chana" s'ha endut el Premi al Millor Documental. És una producció de Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE, amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'ICEC i d'Iceland Film Center. Aquest treball va ser reconegut amb el Premi del Públic IDFA 2016 (Festival Internacional de Documental d'Amsterdam) i al maig va rebre el Premi a Millor Documental als Premis Feroz 2018.

El Festival de Cinema Espanyol de Nantes s'ha fet del 28 de març al 8 d'abril.

 

"La enfermedad del domingo"

Anabel va abandonar la seva filla, Chiara, quan només tenia vuit anys. Trenta-cinc anys després, Chiara torna amb una estranya petició a la seva mare: li demana que passin deu dies juntes. L'Anabel veu en aquest viatge l'oportunitat de recuperar la seva filla. El que no sap és el propòsit ocult de la Chiara, i haurà d'enfrontar-se a la decisió més important de la seva vida.

"La Chana"

El documental és un retrat d'Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, una "bailaora" de flamenc que va tornar als escenaris després de 30 anys de retir. Al llarg del documental, la protagonista revela el secret de la seva desaparició quan es trobava al cim de la seva carrera.

tv3.cat/ficcio-i-cinema

tv3.cat/documentals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut