Imatge del film "La distància més llarga", de Claudia Pinto
Imatge del film "La distància més llarga", de Claudia Pinto
Un film de Claudia Pinto amb la col·laboració de TV3

"La distància més llarga" guanya el premi Platino 2015

La pel·lícula ha estat reconeguda com la millor "opera prima" de ficció iberoamericana

La pel·lícula "La distància més llarga", de Claudia Pinto, amb col·laboració de TV3, ha estat reconeguda com la millor "opera prima" de ficció iberoamericana en els Premis Platino 2015.

Els Premis Platino aglutinen la producció cinematogràfica de 23 països, que aquest any han presentat al concurs 760 pel·lícules.

L'obtenció del guardó ha fet que el llargmetratge es reestrenés per tercera vegada a Veneçuela. La producció també havia quedat finalista al Premi Goya a la millor pel·lícula llatinoamericana 2015.

"La distància més llarga" proposa el viatge de dos personatges que no es coneixen i que estan en dos moments vitals de les seves vides, però que arribaran a un punt de trobada que els acabarà fent créixer a tots dos. Pinto planteja un film sobre les segones oportunitats, la incomunicació personal i el perdó.

La protagonista de la pel·lícula és la Martina, una espanyola de 60 anys, que li queden pocs mesos de vida i ha decidit viatjar a l'Amazones. Vol pujar al mont Roraima i deixar-se morir pel camí, però descobreix que no pot fer-ho si no contracta un guia que l'acompanyi. La inesperada visita del seu nét Lucas capgirarà el seus plans.

És una producció de la companyia Castro Producciones Cinematográficas i la veneçolana Sin Rodeos Films, amb la col·laboració de TV3, l'ICAA i el programa Ibermedia.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Claudia Pinto
Intèrprets: Carme Elías, Isabel Rocatti, Paul Gámez, Alec Whaite, Iván Tamayo, Omar Moya i Malena González, entre d'altres.
Producció executiva: Claudia Lepage, Antonio Llerandi i Jose Masegosa
Producció delegada TVC: Rosa Bosch
Direcció de fotografia: Gabriel Guerra
Editatge: Apuntolapospo
Música: Vicent Barrière

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut