Dissabte 13, a les 18.00, Cinemes Girona, Barcelona

La Diàspora obre la convocatòria d'inscripcions amb la projecció d'"Infierno o paraíso"

El Festival de Cinema Colombià de Barcelona: la Diàspora, obre el període d'inscripcions de llargmetratges documentals i de ficció per a la 13 edició amb la projecció del premiat documental "Infierno o paraíso", de Germán Piffano. El director colombià presentarà la sessió acompanyat de Joan González, director de DocsBarcelona; Diana Celis, cònsol de Colòmbia a Barcelona, i Sandra Campos, directora del festival i de la productora cultural Imago Gestiona.

La 13 edició del Festival de Cinema Colombià de Barcelona: la Diàspora es farà del 13 al 23 d'octubre. El tret de sortida per obrir oficialment la convocatòria per participar en les categories llargmetratges documentals i de ficció serà la projecció dissabte 13 de febrer, a les 18.00, als Cinemes Girona d'"Infierno o paraíso", Premi Macondo al millor documental de l'Acadèmia d'Arts Cinematogràfiques de Colòmbia el 2015. La sessió comptarà amb la presència del director, Germán Piffano, que presentarà en exclusiva aquest film a Barcelona, acompanyat per Joan González, director de DocsBarcelona; Diana Celis, cònsol de Colòmbia a Barcelona, i Sandra Campos, directora del festival i de la productora cultural Imago Gestiona.

La projecció "Infierno o paraíso" està organitzada per Imago Gestiona i compta amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya, el Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya (CPAC), el Consolat de Colòmbia a Barcelona, DocsBarcelona i Cinemes Girona.

 

Sinopsi
"Infierno o paraíso" plasma la lluita d'un addicte al "bazuco" (crack) per combatre els seus dimonis, aconseguir escapar dels carrers i construir una nova vida i una nova família. Quan la crisi econòmica mundial amenaça d'endur-s'ho tot altre cop, ha d'apel·lar al seu esperit de supervivent per fer front a la situació.
 

 

 

Premis
Premi Macondo al millor documental  de l'Acadèmia d'Arts Cinematogràfiques de Colòmbia, 2015
Millor documental, Festival de Cine Colombià de Nova York, Estats Units, 2015
Millor "òpera prima" documental, Festival Latinoamericano y Caribeño de Cine de Margarita, Veneçuela, 2014


Germán Piffano, director
De formació antropòleg, ha dedicat la seva carrera professional a la realització audiovisual. El 1999 va iniciar una investigació etnogràfica a partir de la qual va dissenyar 10 llargmetratges cinematogràfics documentals que actualment desenvolupa amb Fílmico Producciones. En aquests films s'aborden temes llatinoamericans: migració llatina a Europa, la situació contemporània de grups indígenes al continent i l'exclusió social.
 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut