"Cançó per a tu" amb Candela Serrat, Nao Albet i Félix Herzog
"Cançó per a tu" amb Candela Serrat, Nao Albet i Félix Herzog
Del 4 al 10 de juny

La coproducció de TV3 "Cançó per a tu" inaugura el FIC-CAT 2018

Des de dilluns, i fins al 10 de juny, Roda de Berà, a la comarca del Tarragonès, acollirà l'onzena edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema Català Costa Daurada, en què participaran un total de 9 treballs que són coproduccions o compten amb la participació de TV3, entre d'altres. Entre aquests treballs hi ha "Cançó per a tu", d'Oriol Ferrer, el telefilm que inaugurarà el certamen i que no entra en competició

La selecció oficial del festival està formada per 56 produccions, dividides en diferents categories: 5 llargmetratges, 19 curtmetratges, 7 documentals, 10 videoclips i 15 treballs de centres educatius. Els guardons als quals poden optar són el premi del jurat –en les diferents modalitats–, el premi a les millors localitzacions exteriors, el premi nova crítica i el premi del públic.

ELS DOCUMENTALS

"Petitet", una producció de Lastor Media i Turkana Films, amb la coproducció de TV3, segueix el somni del músic gitano Joan Ximénez, "Petitet".

"Jarabe contra el càncer" explica la lluita del cantant Pau Donés contra aquesta malaltia. És una producció de Minimal Films, TV3 i Movistar.

"Fràgils" és el retrat de quatre nenes nascudes en situacions de pobresa extrema al cap de deu anys. És una coproducció de La Lupa Produccions SL, Amanda Sans Pantling, Lluís Jené i TV3, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

"Més enllà de l'objectiu: Dalí i Lacroix" se situa al 1970, quan el fotògraf francès i la seva dona, de vacances a Cadaqués, somien trobar-se amb Salvador Dalí. És una producció d'Inicia Films, amb la coproducció de TV3.

ELS LLARGMETRATGES

"Jean-François i el sentit de la vida" reflexiona sobre l'existència humana i la recerca del sentit de la vida a partir d'un cas d'assetjament. El film és una producció d'A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE, amb producció associada de TV3 i coproducció associada de Surprise Alley (França). Compta amb la participació de TVE i amb el suport del Departament de Cultura, l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), i el programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea.

"Formentera Lady" explica com Samuel, un home que continua vivint la vida hippy, ha de cuidar del seu net de deu anys, després que la seva filla hagi trobat feina a França. És una producció de Fosca Films i Sunrise Pictures, en coproducció amb Good Machine Films i AIE, amb producció associada de TV3 i La Perifèrica Produccions. Compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Consell Insular de Formentera i Baleària.

"Les distàncies", un drama que parla de l'amistat i del pas del temps, és una producció de Coming Soon, amb producció associada de TV3, Miss Wasabi i Busse & Halberschmidt. A més, compta amb la col·laboració de TVE, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l'ICAA.

"La vida lliure" és el relat intimista explicat a través de la mirada d'una nena en un moment històric: el final de la Primera Guerra Mundial. Una producció de Turkana Films i La Perifèrica Produccions, amb participació de TV3 i IB3, i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

"Cançó per a tu", la història d'un triangle amorós entre tres joves estudiants de la Universitat de Barcelona dels anys 60, és una producció de TV3 i Galápagos Media, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i Compacto.

"CANÇÓ PER A TU"

A la Barcelona de 1966, la Laia estudia dret a la Universitat de Barcelona. Als matins treballa a la biblioteca de la universitat per pagar-se els estudis i, en el seu temps lliure, compon cançons.

La Laia tot just ha començat a sortir amb l'Ignasi, un estudiant compromès amb la lluita clandestina contra el franquisme. Però hi ha un problema, i és que la Laia no suporta el David, el millor amic del seu nòvio.

No obstant això, la Laia descobreix que el David no és qui aparenta que és. Sota una aparença de nen superficial i de casa bona, s'amaga l'autor dels brillants discursos reivindicatius de l'Ignasi. El David és un noi sensible que s'interessa per la prometedora carrera de la Laia com a cantant.

És una producció de TV3 i Galápagos Media, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i Compacto.

 

FITXA TÈCNICA I ARÍSTICA:

Director: Oriol Ferrer
Productor: Pau Calpe Rufat
Productors executius TV3: Oriol Sala-Patau i Cruz Rodríguez
Argument: Pau Calpe Rufat
Guió: Marta Grau
Actors: Candela Serrat (Laia), Nao Albet (David) i Félix Herzog (Ignasi)
Fotografia: David Omedes
Música: David Cervera - "Cançó per a tu" és un tema d'Ivette Nadal

tv3.cat

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut