La Gladys, a "Karakia"
La Gladys, a "Karakia"
Dilluns, a les 22.35, al 33

"Karakia" ens apropa a la cuina i la cultura del Benín amb la Gladys

Coneixem la Gladys, una noia que va néixer al Benín i que des de fa uns anys viu a Catalunya

Dilluns, 25 de maig, a les 22.35, al canal 33, "Karakia" emet el capítol "Gladys, el ritme interior".

La Gladys va néixer a Porto-Novo, la capital del Benín, un país petit i poc conegut en comparació amb d'altres que l'envolten en aquest gran gresol de cultures que és l'Africa occidental. Des que tenia 12 anys, la Gladys ha viscut fora del Benín, a Bèlgica i a França, però des que és a Catalunya dedica més temps a conèixer i a divulgar les seves arrels.

Ho fa també per l'Arnau, el fill que ella i en Nils volen educar des de Sabadell amb respecte cap a les dues cultures. En aquesta petita immersió als costums, tradicions, llengua i gastronomia del país de la Gladys comptarem també amb en David, un percussionista, i la seva família, enamorats d'Àfrica, que ens acostaran a la música d'aquella zona. I també amb la Pamela, que ha viscut fins fa poc a Cotonou, la capital econòmica del Benín; ella ajudarà la Gladys en la preparació de plats tan populars allà com l'"abobo", a base de fesols. Aprendrem a fer purés com l'"ami'ó" (farina de blat i d'arròs) i el "telibo" (farina de nyam), a cuinar el pollastre al gustós estil africà i coneixerem ingredients tan exòtics com l'"asrokui", la llavor triturada d'una poma silvestre.

Més informació al web del programa

 

Anar al contingut