Diumenge, 31 de gener

"Game over", millor pel·lícula documental als premis Gaudí

Dirigida per Alba Sotorra i escrita per Isa Campo, "Game over" va guanyar el Gaudí a la millor pel·lícula documental a la gala dels VIII Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. El film és una producció de Gaia Audiovisuals, Loto Films, Dirk Manthey, Promarfi Futuro 2010, TVE i TVC.

La directora reusenca Alba Sotorra va dedicar el premi a l'equip de "Game over" i a la família Banchs, protagonista del documental, per haver compartit "la seva intimitat". El documental, que es va estrenar als cinemes aquest novembre passat, ha participat en festivals com el de Màlaga, DocumentaMadrid, DocsBarcelona -on Alba Sotorra va ser guardonada amb el premi Nou Talent-, Alcances o de Karlovy Vary, entre d'altres. En aquesta edició dels premis Gaudí competia amb "La Granja del Pas", de Sílvia Munt, "Un dia vi 10.000 elefantes", d'Àlex Guimerà i Juan Pajares, i "Gabo, la creación de Gabriel García Márquez", de Justin Webster.

En aquest vídeo podeu veure la gala dels premis Gaudí. Cap al minut 34 trobareu el premi a la millor pel·lícula documental.

 

Sinopsi
Djalal Banchs estava obsessionat amb els jocs de guerra abans de començar a caminar. Criat com a fill únic d'una família catalana de classe mitjana, els seus pares li van permetre tots els capricis. Tenia tot tipus d'armes de joguina per jugar a fer el soldat i, a mesura que creixia, els seus jocs es van fer més i més sofisticats. Va començar a gravar-se a ell mateix en vídeo, recreant operacions militars, i a pujar els seus vídeos a Youtube, creant una identitat cibernètica, Lord_Sex, amb milers de seguidors. Seguint aquest somni fins a l'extrem, va anar al front afganès com a franctirador. Però la guerra no és tan emocionant com sembla a les pel·lícules.
Djalal torna a casa dels seus pares desencantat, per adonar-se que tot ha canviat. La crisi econòmica ha castigat molt la família, i es veu obligat a prendre decisions. El joc ha acabat i Djalal haurà de trobar el seu propi lloc en el món real.

 

 

"Game Over"
Web
Facebook
Twitter



Premis
Nou Talent, DocsBarcelona, Festival Internacional de Cinema de Documental de Barcelona 2015


Festivals
Festival de Màlaga. Cine Español, 2015
DocumentaMadrid, Festival Internacional de Documentals de Madrid, 2015
DocsBarcelona, Festival Internacional de Cinema de Documental de Barcelona, 2015
Festival Inclús, Audiovisuals i Discapacitat, 2015
Som Cinema, 6a Mostra de Cinema i Audiovisual Català, 2015
Alcances, Muestra Cinematográfica del Atlántico, 2015
KVIFF, Karlovy Vary International Film Festival, 2015
REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, 2015


Fitxa tècnica
Direcció: Alba Sotorra
Productors executius: Carles Pastor, Marta Figueras i Dirk Manthey
Productor executiu de TVE: Andrés Luque
Productor executiu de TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat de TVC: Joan Pavon
Idea Original: Alba Sotorra
Guió: Isa Campo
Director de fotografia: Jimmy Gimferrer
So directe: Alejandro Castillo
Muntatge: Cristóbal Fernández
Música: Michael Fakesch
Directors de producció: Mar Sáez, Mariona Claveria i Ángeles Hernández


Alba Sotorra, directora
www.albasotorra.com
(Barcelona, 1980). Ha dirigit dos migmetratges, "Unveiled Views" (2008) i "Qatar, The Race" (2011). Actualment està produint la seva següent pel·lícula, "The Earth Masters".

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut