A partir del 19, Cinema Maldà (Barcelona) i projeccions el 26, 27 i 28 als Cinemes Girona (Barcelona) i 29 al Cinema Truffaut (Girona)

"Gabo. La creación de Gabriel García Márquez" torna als cinemes

Aquest desembre torna a la pantalla gran l'última producció dirigida per Justin Webster, autor de "Demà moriré" ("I Will Be Murdered"). El documental sobre García Márquez, Premi Nobel de Literatura el 1982 i autor de l'obra mestra "Cien años de soledad", es podrà veure una setmana al Cinema Maldà a partir de dissabte, 19 de desembre. El director presentarà el seu treball a la sessió de les 22.00. També es poden reservar entrades per a les projeccions organitzades al desembre als Cinemes Girona de Barcelona i el Cinema Truffaut de Girona mitjançant la plataforma Screenly.

El director anglès Justin Webster construeix el documental a partir de preguntar-se com un nen d'un petit poble colombià es va convertir en un escriptor que es va guanyar milions de cors a tot el món i va canviar la nostra percepció de la realitat. Busca les respostes a partir del viatge de Juan Gabriel Vásquez, escriptor colombià d'una generació més jove, a les fonts d'inspiració de García Márquez. Testimonis, familiars, amics, companys d'aventures periodístiques, expresidents com Bill Clinton i la mateixa veu de García Márquez en fragments d'entrevistes construeixen el relat i donen les claus per entendre les connexions entre l'obra i la vida de l'autor.

"Gabo. La creación de Gabriel García Márquez" es una coproducció internacional produïda per JWP, Ronachan Films, Horne Producciones i coproduïda per Caracol Televisión, Discovery Latinoamérica i Canal+ Espanya.


Sinopsi

Com va poder un nen d'un poble perdut de la costa colombiana guanyar-se el cor de milions de persones, des dels més pobres fins als líders polítics més poderosos, i com va aconseguir la nostra percepció de la realitat a través de les seves obres?

La resposta, la trobem en la increïble història de Gabriel García Márquez, guanyador del Premi Nobel de Literatura l'any 1982 i autor de l'obra mestra "Cien años de soledad". Es va criar entre la pobresa i la violència al nord de Colòmbia i es va convertir en un home motivat per l'amor a la vida i amb una sensibilitat màgica i sensual. Aquestes qualitats no només el van portar cap a una literatura que celebra la vida, sinó també a l'avantguarda de les lluites  polítiques dels anys 70 i 80 a través de seu periodisme militant i la seva amistat amb líders polítics com Fidel Castro o Bill Clinton.

Un film sobre el poder de la imaginació que segueix els fils entrecreuats de la vida i les obres de Gabriel García Márquez ("Gabo" per a tota Amèrica Llatina) amb la tensió narrativa d'una investigació.

 

 

 

 

A partir del dissabte 19 de desembre, el documental es podrà veure durant una setmana a les 22.20 al Cinema Maldà de Barcelona. El director, Justin Webster, hi presentarà la sessió del dissabte 19 de les 22.20.

Paral·lelament, s'han organitzat projeccions a través d'una nova forma d'exhibició coneguda com Crowdticketing. Les persones que estiguin interessades a assistir-hi s'han de registrar al web de la plataforma Screenly i reservar l'entrada. Si s'aconsegueix prou públic, la projecció finalment es durà a terme. Un cop confirmada, es fa el pagament de l'entrada mitjançant targeta bancària. Les sessions previstes amb aquest sistema són les següents:

Cinemes Girona, Barcelona:
Dissabte 26 de desembre 
Diumenge 27 de desembre
Dilluns 28 de desembre
 

Cinema Truffaut, Girona:
Dimarts 29 de desembre

El documental es va estrenar a Espanya a Kosmopolis, La Fiesta de la Literatura Amplificada, el 20 de març d'aquest any al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).



"Gabo. La creación de Gabriel García Márquez"
Web
Facebook
Twitter

#GABOthefilm
#‎TributoaGABO

 

Festivals
Austin Film Society, Estats Units, 2015
SIFF Seattle, Estats Units, 2015
AIFF, The Arlington International Film Festival, Estats Units, 2015
CSUN, Los Angeles, Estats Units, 2015
DOCS DF, Festival Internacional de Cine Documental de la Ciudad de México, Mèxic, 2015
Festival de Cine de Lima, el Perú, 2015
The Americas Film Festival of New York, Estats Units, 2015
FICCI, Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indias, Colòmbia, 2015
Colombian International Film Festival de Nueva York, Estats Units, 2015


Fitxa tècnica
Direcció: Justin Webster
Producció: Kate Horne
Direcció de fotografia: Lucas Gath
Ajudant de direcció: Kristina Rodemann
Muntatge: Judit Méndez Puig
Producció de camp: Simón Hernández
Música: Laro Basterrechea
Producció executiva: Sumpta Ayuso i Angus Macqueen
Cinematografia addicional: Kim Hattesen, Cosmo Campbell, Patricio Suarez, Simón Hernández i Alessandro Angulo
Correcció de color: Guillem Ventura
Postproducció de so: Beltrán Rengifo
Coordinació de producció: Val Campbell
Disseny gràfic: Jordi Rins
Ajudants de producció: Aurora Solá, Marcela Restrepo, Camila Aristizábal, Nina Raquel Sales i Oscar Sánchez
Arxiu: Ana Lesly López, Martha Restrepo i Laura Arévalo
Producció executiva Caracol: Gonzalo Córdoba i Luis Calle
Producció executiva Discovery Latinoamérica: Michela Giorelli
Productora supervisora Discovery Latinoamérica: Irune Ariztoy
Producció executiva Canal +: Íñigo Trojaola
Producció executiva GBF: Christian Beetz
2015
Una producció de JWP/Ronachan Films/Horne Producciones per a Caracol Televisión i Discovery Latinoamérica amb la col·laboració de Canal + Espanya, Gebrueder Beetz Filmproduktion i The British Council.


Justin Webster, director
Director anglès establert a Catalunya, ha estat premiat en festivals internacionals per documentals com "FC Barcelona Confidencial" (2004), "Connexió Madrid" (2007), "Judici al jutge" (2011) i "Demà moriré" (2013), coproduïts amb TVC, BBC o The Danish Film Institute, entre d'altres.
 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut