"Segon origen" ha arribat a les pantalles dels cinemes

Divendres 9 d'octubre es va estrenar "Segon origen", l'esperada adaptació de l'obra de Manuel de Pedrolo "Mecanoscrit del Segon Origen"

 "Segon origen", l'"opera prima" de Carles Posta, s'estrena a la gran pantalla divendres 9 d'octubre. La pel·lícula està basada en l'obra de Manuel de Pedrolo "Mecanoscrit del Segon Origen", escrita l'any 1974. Rachel Hurd-Wood (Alba), Andrés Batista (Dídac nen) i Ibrahim Mané (Dídac adolescent) interpreten aquesta història apocalíptica de la fi del món, un món totalment destruït per una catàstrofe mediambiental, on l'amor entre els dos únics supervivents serà l'origen d'una nova humanitat.

Bigas Luna va iniciar aquest projecte, i en va assumir la direcció Carles Porta després de la mort inesperada, l'abril del 2013, de Bigas Luna. En la pel·lícula, l'Alba i el Dídac representen l'amor, inicialment infantil, derivat del complex d'Èdip i, posteriorment, adolescent i adult. Davant d'un món apocalíptic en què s'han salvat de la mort per miracle els dos protagonistes es troben amb "l'home", personatge que fa en Sergi López , que representa "simbòlicament" el món adult. Porta explica que "López és l'últim vestigi del que el mateix planeta ha volgut destruir. La puresa de la parella es veu alterada per l'home que representa el passat del món, ple de saviesa i, d'entrada, de tendresa, però en què després passen coses".
 
La pel·lícula s'ha rodat a Lleida, l'estany d'Ivars i Vila-sana, Utxesa, Tarragona, Roda de Berà i Camarasa. És una coproducció internacional de Produccions Audiovisuals Antàrtida,  Ipsofacto Films (Regne Unit) i Televisió de Catalunya, amb la participació de Televisió Espanyola, amb el suport de l'ICAA, l'ICO, l'ICEC, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Lleida, el Programa Media, La Caixa, Museu de la Vida Rural, Fundació Sorigué, Fruites Font, Ekke i Acero Limpiador.
 
Sinopsi:
Tota la humanitat s'ha esvaït. Els únics supervivents són l'Alba, de 20 anys, i el Dídac, de 10, i viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en runes, hauran de tornar a començar. Junts hauran de reconstruir no només les seves vides, sinó també la de tota la humanitat. Perquè, quan tot sembla perdut, l'amor és l'únic manual de supervivència.
 
Enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/segon-origen/especial/1450/
 
Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Carles Porta, Bigas Luna
Guió: Bigas Luna, Carles Porta, Carmen Chaves i Ross
  *basat en la novel·la de Manuel de Pedrolo "Mecanoscrit del Segon Origen"
Producció executiva: Óscar Rodríguez, Carles Porta (Produccions Audiovisuals Antàrtida), Christine Alderson (Ipso Facto Films)
Producció delegada TVC: Oriol Sala-Patau i Elisa Plaza
Intèrprets: Rachel Hurd-Wood (Alba), Andrés Batista (Dídac nen), Ibrahim Mané (Dídac adolescent), Sergi López (l'home)
Direcció de fotografia: Albert Pascual
Música: David Julyan
Anar al contingut