"Incerta glòria"es va estrenar divendres 17 de març als cinemes

La pel·lícula més esperada de la temporada arriba a la gran pantalla

"Incerta glòria", l'adaptació d'Agustí Villaronga del llibre homònim de Joan Sales, s'estren el divendres 17 de març a més de 80 sales. Aquesta gran producció té com a protagonistes Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí, i relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d'Aragó. Villaronga, director de l'exitosa pel·lícula "Pa negre", comenta que "no es tracta d'una pel·lícula bèl·lica més sobre la Guerra Civil, sinó que és un drama romàntic amb tocs de pel·lícula d'espies, una certa aroma de western i una mica de cine negre." La guerra és la causa de gran part del que passa i sempre hi és present, com a rerefons. La productora del llargmetratge, Isona Passola, afegeix que "és una història plena de clarobscurs, en què resulta molt difícil diferenciar les víctimes dels botxins."

El llargmetratge es va rodar a la cartoixa de Nuestra Señora de las Fuentes de Sariñena i en altres localitats d'Aragó i de Catalunya. És una producció de Massa d'Or Produccions i TVC amb la participació de TVE, Movistar+ i Aragó TV amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA i la col·laboració del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència juntament amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, la Diputació Provincial de Saragossa, la Diputació Provincial d'Osca i la Diputació General d'Aragó i amb la producció associada d'Urresti Producciones.

Sinopsi
Front d'Aragó, 1937. En Lluís, un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix la Carlana, una enigmàtica vídua de la qual s'enamora. La dona aconsegueix entabanar-lo per falsificar un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic d'en Lluís, en Juli Soleràs, un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, la Trini, de qui en Juli està secretament enamorat. Quan la Trini arriba al poble, no triga a descobrir la traïció d'en Lluís i s'instaura entre ells un "estat de guerra" que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Agustí Villaronga
Guió: Coral Cruz i Agustí Villaronga
Producció executiva: Isona Passola
Producció delegada TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Marcel Borràs (Lluís), Oriol Pla (Soleràs), Núria Prims (Carlana), Bruna Cusí (Trini), Lluïsa Gavasa (tia Olerana), Fernando esteso (moliner), Terele Pávez (molinera) i Juan Diego (Cagorcio), entre d'altres
Direcció de fotografia: Josep Maria Civit
Música: Marcus JGR

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut