Del 30 de juliol al 7 d'agost, Museu Cerdà de Puigcerdà

Festival Internacional de Cinema de Cerdanya

Els documentals seleccionats al festival s'emmarquen en tres escenaris: Catalunya, les illes Canàries i Nova Orleans. "Història d'un futur" analitza el projecte d'una Catalunya independent a través del punt de vista de la gent gran. "Maresía" recorre 6.000 quilòmetres per l'arxipèlag canari en caravana i, per últim, a "Nola?", Fermín Muguruza grava un projecte musical a Nova Orleans deu anys després del devastador huracà Katrina.

A la setena edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que se celebra del 30 de juliol al 7 d'agost, es podran veure tres documentals: "Història d'un futur", de Marc Clarió, "Maresía", de Daniel Millán, i "Nola?", de Fermín Muguruza. Totes les activitats i projeccions són gratuïtes. La seu d'operacions serà el Museu Cerdà de Puigcerdà.

 

"HISTÒRIA D'UN FUTUR"

Direcció: Marc Clarió
Producció: Bernat Garrigós
Catalunya, 2014

Sinopsi
"Història d'un futur" documenta les experiències personals viscudes per gent d'edat avançada i de diferents orígens que resideixen actualment a Catalunya. Partint d'històries molt diferents,  expliquen per què creuen que Catalunya ha de ser un nou estat independent, quin futur volen per ells mateixos i per a la societat que deixaran. També s'exposen els dubtes que els genera aquest procés. El film proposa una reflexió al conjunt de la ciutadania sobre el futur de Catalunya com a estat independent des del punt de vista d'una sèrie de persones d'edat avançada que, lluny de llençar la tovallola, també volen formar part d'aquest procés.

Projecció
Sessió inaugural
Sessió Etnogràfica – Documental, en col·laboració amb l'Institut Ramon Muntaner i integrat dins la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya (IRMU)
Diumenge 31 de juliol, a les 18.00

 

 

 

 

"MARESÍA"

Direcció: Daniel Millán
Producció: Proyecto Islas Canarias
Espanya, 2016

Sinopsi
Un viatge de carretera i mar per l'arxipèlag canari per conviure amb la seva essència i integrar-se amb la seva cultura.
 
Projecció
Sessió Paisatge – Documental, en col·laboració amb l'Observatori del Paisatge de Catalunya
Dilluns 1 d'agost, a les 19.30


 

 

 

"NOLA?"

Direcció: Fermín Muguruza
Producció: Talka Records & Films
Euskadi, 2015


Sinopsi
En Fermín Muguruza se n'ha anat a The Big Easy per gravar un disc, "Irun Meets New Orleans" i realitzar un documental sobre la situació de la ciutat deu anys després de l'huracà Katrina.

Projecció
Sessió Fusió – Documental
Dilluns 1 d'agost, 21.30


 

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut