Dijous, a les 23.15, al 33

"Eva", de Kike Maíllo, a la quinzena "33 i cinema fantàstic"

Un viatge fascinant a un futur proper on els robots formen part de la vida quotidiana

El 33 continua amb el cicle "33 i cinema fantàstic", coincidint amb el Festival de Sitges. Aquest dijous, "Eva" (2011), de Kike Maíllo, el seu primer llargmetratge, un viatge fascinant a un futur proper on els robots formen part de la vida quotidiana.

Kike Maíllo ens proposa una història plena de magnetisme i bellesa: "L'Alex Garel vol crear un robot tan sofisticat que sigui capaç de robar el cor d'una persona."

L'Àlex (Daniel Brühl), un reputat enginyer cibernètic, torna a la ciutat d'on se'n va anar per tirar endavant un encàrrec molt especial: la creació d'un nen robot. En el seu retorn, recupera la seva família: el seu germà David (Alberto Ammann), la seva cunyada Lana (Marta Etura) i una neboda de la qual no sabia l'existència, Eva (Claudia Vega). Per ajudar-lo en les tasques domèstiques, l'Àlex té un assistent especial interpretat per Lluís Homar.

Maíllo ha sentit una irresistible atracció pels robots des que era petit. No serà, però, fins anys més tard, després d'estudiar cinema a l'Escac (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals) i de topar amb un projecte de ciència-ficció, que farà realitat el seu somni de fer una pel·lícula de robots. Maíllo va pensar que calia dotar el projecte d'una història consistent i per això va contactar amb Sergi Belbel, perquè fes una base dramatúrgica potent.

"Eva" no és una pel·lícula de ciència-ficció tradicional. S'allunya dels tòpics, però s'inspira també en els clàssics del gènere. I és una història d'amor, també. I de mort. Kike Maíllo va dir, a propòsit d'"Eva", que el que més li interessava era reflexionar sobre la relació entre humans i màquines: "És possible que els humans ens arribem a sentir tan atrets o tan propers a les màquines, per perfectes i per semblants a nosaltres, que puguem arribar a establir llaços emocionals tan poderosos com amb altres humans?"

"Eva" és la proposta del "33 i cinema fantàstic" per aquest dijous 6 d'octubre. Una pel·lícula fantàstica, amb personatges magnètics i una història inquietant, que no us deixarà indiferents.

TV3 i Catalunya Ràdio acostaran el Festival de Sitges a la seva audiència a través d'aquest especial web Sitges 2016.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut