A partir del 18 de desembre, Cinemes Girona (Barcelona) i Cines Albéniz (Girona)

Estrena d'"Un día vi 10.000 elefantes"

El film rememora una vella expedició cinematogràfica a l'Àfrica central, a l'antiga colònia espanyola de Guinea Equatorial entre 1944 i 1946. L'objectiu era documentar la vida a la colònia i buscar el misteriós llac on, segons una llegenda africana, es podien veure 10.000 elefants junts. El primer llargmetratge documental dirigit per Àlex Guimerà i Juan Pajares ha estat produït per SeveralStudio en coproducció amb TVE i Televisió de Catalunya. Els directors i part de l'equip el presentaran a la projecció de les 18.00 de divendres 18 als Cinemes Girona.
"Un día vi 10.000 elefantes", d'Àlex Guimerà i Juan Pajares

"Un día vi 10.000 elefantes", d'Àlex Guimerà i Juan Pajares

"Un día vi 10.000 elefantes" arriba als cinemes divendres 18 de desembre. S'estrena als Cinemes Girona (Barcelona), Cines Albéniz (Girona), Cineteca (Madrid), Multicines Monopol (Las Palmas de Gran Canaria) i Multicines (Bilbao). El mateix dia, els directors, Àlex Guimerà i Juan Pajares, i part de l'equip tècnic presentaran el documental a la sessió de les sis de la tarda dels Cinemes Girona.

La producció, que l'equip defineix com "Una novel·la històrica feta còmic que sembla un documental de dibuixos animats", va rebre el Premi Lurra ("Terra" en euskera) de Greenpeace al Festival de Sant Sebastià 2015.

 

 

Vídeo promocional de l'estrena el 18 de desembre

 

 

Sinopsi
Angono Mba, un octogenari guineà, rememora des del saló de casa seva l'expedició en què va fer de portador per al cineasta madrileny Manuel Hernández Sanjuán i el seu equip (Hermic Films). Entre 1944 i 1946 van recórrer la Guinea espanyola documentant la vida a la colònia i buscant un misteriós llac, on segons explicava una llegenda africana, es podien veure 10.000 elefants junts.
De l'obsessió del cineasta espanyol per trobar aquell llac, de les aventures pròpies d'una expedició per aquell país desconegut i dels sentiments contradictoris dels dos personatges, sorgeix aquesta història de fascinació per l'Àfrica, el passat i la memòria.
 

 

 

 

L'origen de la història va ser l'encàrrec del règim franquista a l'equip d'Hermic Films de retratar la vida a la Guinea Espanyola el 1944. Hi van treballar dos anys visitant tots els racons de la colònia. Van rodar, almenys, 31 pel·lícules documentals i van realitzar més de 5.500 fotografies. Però en tornar a Madrid i amb els pas dels anys, tot el treball va quedar en l'oblit.

El documental és fruit de més de 16 anys de treball i investigació i una aposta pel gènere "animadoc". El cinema d'arxiu es barreja amb fotografies i il·lustracions animades, animació "stop motion" i vídeo digital per rememorar aquella expedició, un viatge que utilitza el passat colonial d'Àfrica com a escenari de reflexió sobre el present.


"Un día vi 10.000 elefantes"
Web
Facebook
Twitter


Premis
Premi Lurra ("Terra" en euskera) de Greenpeace, Festival de Sant Sebastià, 2015
Laus de bronze, seqüència de títols de crèdit del documental, 2012
Primer premi MAC, Mercat Audiovisual de Catalunya, categoria Contingut, 2012

Festivals
Festival de Sant Sebastià, 2015
Festival Internacional de Cine de Mar del Plata, 2015
Tallinn Black Nights Film Festival, 2015
FICMA, Festival Internacional de Cine del Medio Ambiente de Barcelona, 2015

Fitxa tècnica principal
Direcció: Àlex Guimerà i Juan Pajares
Idea original i guió: Pere Ortín
Basat en una història original de Juan Tomás Ávila Laurel
Producció i direcció d'art: Juan Pajares
Producció executiva: Àlex Guimerà (SeveralStudio), Andrés Luque (TVE) i Jordi Ambròs (TV3)
Producció delegada: Joan Pavon
Muntatge, direcció d'animació i de fotografia: Alex Guimerà
Banda sonora original: Benjamin Fert
Rap "Un día vi 10.000 elefantes": Fábel (feat. El Chojin)
Disseny de so: Juan Sánchez "Cuti" i Elías Arias
Cal·ligrafia: Ricardo Rousselot
2015
Una producció de SeveralStudio en coproducció amb TVE i TV3, amb l'ajuda de l'ICAA, de l'CEC i de l'AECID i la col·laboració de l'ICO, Filmoteca Española, SEAT, Fedrigoni, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament d'Olesa, Granollers Audiovisual, Hangar i Niu Bcn.

Àlex Guimerà, direcció, producció, realització
http://www.guime.es/
Format en cinema, televisió i disseny, treballa des del 2006 com a "freelance" per a agències de publicitat, productores i televisions en realització i postproducció audiovisual a Europa, Amèrica i Àfrica. El 2009 crea l'estudi de disseny i productora SeveralStudio, on treballa amb Juan Pajares des del 2011.
Filmografia
2015 "Un día vi 10.000 elefantes" és el seu primer llargmetratge documental animació.
(work in progres 2015) "L'home de la trompeta",  curt documental
(work in progres 2015) "Living in a song", pel·lícula documental musical
2013 "I've got calligraphy", curt documental
2012 "Learn to unlearn", curt documental
2012 "You're still in my mind" / The Pepper Pots, videoclip
2011 "I paint music", curt documental
2011 "A piece of life", curt
2011 "Time to live" / The Pepper Pots, videoclip

Juan Pajares, direcció, producció, direcció d'art
http://www.flextatowa.com/
Dissenyador que combina el cinema amb la papiroflèxia, desenvolupament web, l'animació, el
disseny d'interiors i industrial.
Filmografia
2015 "Un día vi 10.000 elefantes" és el seu primer llargmetratge documental animació.
2012 "Boina", "microdocumental" d'animació.
 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat