TV3 participa en la producció del nou treball de la directora de "La plaga"

"El viatge de la Marta", de Neus Ballús, arriba als cinemes

El 25 d'octubre s'estrena "El viatge de la Marta", als cinemes. La producció associada de TV3 és la primera pel·lícula de ficció de Neus Ballús.

"El viatge de la Marta" ("Staff only") és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana. Després de la seva première mundial a la Berlinale i del seu pas pel Festival de Màlaga i el BCN Film Festival, el film protagonitzat per Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada es va estrenar a diferents ciutats franceses. Ara arriba als cinemes de l'estat.

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, "La plaga", que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com a European Discovery en els Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb qui ha col·laborat en nombrosos projectes, entre els quals destaca el recent documental "La clàusula Balcells", sobre l'agent literària Carmen Balcells. El film s'ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes, al Senegal. És una producció d'Ikiru Films , El Kinògraf, Turanga Films , La Terraza Films i la francesa Les Films Hatari; amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

Sinopsi
La Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, Manel (Sergi López), i el seu germà petit, Bruno (Ian Samsó). La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, amb qui tindrà una relació més forta del que s'esperava.

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA
Direcció:
Neus Ballús
Guió: Neus Ballús i Pau Subirós
Intèrprets: Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada
Direcció de fotografia: Diego Dussuel

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut