Divendres 29 de gener, diverses sales

Estrena d'"El gran dia", de Pascal Plisson

Després de l'èxit de "Camí a l'escola", arriba als cinemes la nova pel·lícula de Pascal Plisson. "El gran dia" segueix quatre joves de països remots del planeta que afronten un repte que canviarà les seves vides per sempre i els aproparà als seus somnis. Un cop més, el director narra una commovedora història sobre l'esforç humà, la importància de l'educació, l'esperança i el coratge.

"El gran dia" és el nou documental del director francès Pascal Plisson, després de l'èxit d'espectadors, crítiques i premis de "Camí a l'escola", film guardonat amb el César al millor documental el 2014 i que està nominat als premis Goya 2016 com a millor pel·lícula europea. "El gran dia" s'estrena a 70 sales a tot Espanya. A Catalunya es podrà veure als cinemes Comèdia, Verdi, Balmes multicines, Boliche, Heron City i Méliès.

 

Sinopsi
El documental narra la història de Nidhi (15 anys, l'Índia), Deegii (11 anys, Mongòlia), Tom (19 anys, Uganda) i Albert (11 anys, Cuba), dues noies i dos nois procedents de diferents punts del món que comparteixen la mateixa passió i constància per arribar a les seves metes, millorar la seva situació i la de les seves famílies.

Nidhi vol ser enginyera. Viu al nord de l'Índia (Benarés) i la seva família no té els mitjans necessaris per facilitar-li l'accés a la universitat. A més, el fet de ser una nena a l'Índia encara és un repte més gran. Malgrat tot, té una possibilitat de complir el seu somni: aprovar el "Súper 30", una prova a la qual cada any s'hi presenten 5.000 aspirants i que només superen els 30 millors. Passar la prova li permetrà formar-se i preparar-se durant un any per a l'examen d'ingrés a la universitat.

Deegii somia a convertir-se en contorsionista professional i formar part d'un dels millors circs del món a Singapur. Per això es prepara per a una audició que li donaria accés a un programa de formació on podria continuar els seus estudis i la seva formació. Fa anys que s'entrena, però la Deegii només disposa de quatre minuts per convèncer el jurat que és una de les millors.

Després de dos anys de preparació i estudi, Tom ha de realitzar l'examen d'ingrés per ser guarda forestal. Si el supera, es complirà el seu somni de treballar en el que més li agrada: la protecció del medi ambient i dels animals del seu país, Uganda, i en concret del Parc Nacional Queen Elizabeth.

Per últim, el jove cubà Albert somia a convertir-se en el millor boxejador de la seva generació. Per aconseguir-ho, ha de ser acceptat en l'Acadèmia dels Estudis de l'Esport, on podrà formar-se en aquest esport i seguir amb els seus estudis. La prova és participar en la competició més important de la seva vida.

 

 

 

"El gran dia" compta el suport de l'ONG internacional per a l'ajuda a la infància Save The Children, i d'UNESCO, l'Organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura. A Espanya, com ja es va fer amb "Camí a l'escola", "El gran dia" també forma part d'un ampli projecte educatiu que pretén conscienciar de la importància de l'educació, l'esforç i el treball per a les generacions futures. El documental arriba amb un projecte pedagògic orientat a les escoles per alumnes a partir dels 9 anys i, en concret, als alumnes de Secundària entre 12 i 16 anys. Les escoles i els centres educatius poden accedir a sessions personalitzades de visionament i al material didàctic preparat a través del formulari accessible al web www.elgrandia.org

 

El gran dia
Web
Twitter @CasadePeliculas
Facebook
#ElGranDia

Sales de cinema on s'estrena el documental
Comèdia
Verdi
Balmes multicines
Boliche
Heron City
Mélies

Fitxa tècnica
Direcció: Pascal Plisson
Producció: Marie Tauzia, Romain Le Grand i Muriel Sauzay
Productors associats: Hélène Badinter, Jonathan Blumental i Igor Latinovic
Guió: Pascal Plisson i Oliver Dazat
Direcció de fotografia: Simon Watel
Fotografia: Emmanuel Guionet
So: Gilles Aristizabal
Color: Vincent Amor
Muntatge: Perrine Bekaert
Música original: Krishna Levy
2015
Una producció de Ladybirds Cinéma en coproducció amb Pathé, la participació de CANAL + , Ciné +, France Télévisions, l'associació de Cinémage 9 i A Plus Image 5, la col·laboració de La Fondation Financière i De L'échiquier i el suport de La Principauté De Monaco, Le Comité Olympique Monégasque, CNC, Procirep i UNESCO.
Distribuïdora: Abordar Casa de Películas


Pascal Plisson, director
(1959, París) Director i guionista autodidacte. Va guanyar el premi César al millor documental el 2015 per "Camí a l'escola". Ha dirigit diversos documentals sobre natura i, especialment, sobre l'Àfrica i la tribu Massai, de la qual ha realitzat la pel·lícula documental "Massai, guerreros de la lluvia".

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut