Divendres 14, Cinema Maldà, Barcelona

Estrena de "Socotra, l'illa dels djins"

Després del seu pas per importants festivals com Visions du Réel de Nyon (Suïssa), el festival de Màlaga, DocumentaMadrid, Ethnocineca (Viena) o Cinespaña (Festival de Cinema Espanyol de Tolosa), "Socotra, l'illa dels djins" s'estrena aquest divendres a Barcelona i Madrid. L'endemà, el dissabte 15 d'octubre, el director Jordi Esteva presentarà la sessió de les 20.35 al Cinema Maldà de Barcelona. La pel·lícula se situa a la remota illa de Socotra, a l'oceà Índic, on mostra un món sorprenent i atàvic que desapareix.

Jordi Esteva, escriptor, fotògraf i director, ha documentat al llarg de la seva carrera professionals cultures orientals i africanes amb fotografies, llibres o documentals. El divendres 14 d'octubre s'estrena el seu últim treball, "Socotra, l'illa dels djins", al Cinema Maldà de Barcelona. Si us agradaria conèixer de primera mà la seva experiència en aquesta producció, assistiu el dissabte 14 d'octubre a la sessió de les 20.35, on el mateix Jordi Esteva presentarà el documental. Per Luciano Barisone, director del festival Visions du Réel, "La pel·lícula, que és la introducció a un món desaparegut des de fa temps, conserva fins a l'última imatge el sentit d'un misteri inaccessible".

 

Sinopsi
Un viatge a la remota illa de Socotra a l'oceà Índic. Durant els monsons, l'illa quedava aïllada, cosa que va contribuir a preservar un ecosistema únic al món. Els arbres d'encens i de mirra creixen silvestres en molts llocs com el mític draco. L'arbre de la sang del drac.
El film segueix uns camellers que inicien una expedició cap a les muntanyes abans de l'estació de les pluges. En el camí trobaran els pastors i el fill pòstum del sultà de Socotra.
A la nit, al voltant del foc, es conversa sobre genis i follets que poblen les muntanyes i serpents monstruoses que habiten profundes cavernes.

La pel·lícula mostra un sorprenent i atàvic món que desapareix. És el primer i únic documental parlat sencer en la llengua socrotí, un idioma relacionat amb l'antiga llengua del llegendari regne de Saba.


 

 

 
"Socotra, l'illa dels djins"
Web             www.socotralaisladelosgenios.com
Facebook     https://www.facebook.com/Socotra-the-Island-of-Djinns-289143334688/?fref=ts


Festivals
Visions du Réel, Nyon, Suïssa
Festival de Màlaga. Cine espanyol, Espanya
Ethnocineca, Viena, Àustria
DocumentaMadrid, Festival Internacional de Documentales de Madrid, Espanya
Valletta Film Festival, Malta
Festival de Cine Africà, Tarifa, Espanya
Zanzibar International Film Festival, Tanzània
Lessinia Film Festival, Itàlia
Festival Internacional du Film de Nancy, França
Festival de Cinema de Girona, Espanya
Cinespaña, Festival de Cinema Espanyol de Tolosa, França
Arabisches Film Festival, Tubinga, Alemanya


Fitxa tècnica
Guió i direcció: Jordi Esteva
Fotografia: Albert Serradó, Jordi Esteva y Albert Buendía
So: Jordi Tresserras
Edició: Santy Borricón
Postproducció vídeo: Fromzero
Postproducció àudio: Tacto Sonoro
Una producció de Siwa Productions
Espanya
2016


Jordi Esteva, director
(Barcelona 1951). Escriptor i fotògraf, apassionat de les cultures orientals i africanes, a les quals ha dedicat la major part de la seva tasca periodística i fotogràfica. Va viure durant cinc anys a Egipte treballant a Ràdio el Caire Internacional. Va estudiar la vida quotidiana al desert, recollida a "Los oasis de Egipto" (Ed. Lunwerg 1995).

Redactor en cap i director d'art de la revista Ajoblanco entre el 1987 i l'estiu del 1993.

El 1994 va participar en el projecte Patrimoni 2001 de la UNESCO i va fotografiar la medina de Marràqueix, obra mostrada a la seu de les Nacions Unides a Nova York (setembre del 1994) i a la seu de la UNESCO a París (maig del 1996). El 1996 va realitzar un estudi fotogràfic sobre l'arquitectura de l'Atles marroquí: "Fortalezas de barro en el sur de Marruecos" (Compañía Literaria 1996). El 1998 es publica  "Mil y una voces" (El País/Aguilar 1998, Círculo de Lectores 1999), un llibre de converses amb setze artistes i intel·lectuals d'ambdues bandes del Mediterrani sobre les societats àrabs enfrontades al desafiament de la modernitat. Va publicar "Viaje al país de las almas" (Pre-Textos 1999), un apropament al món de l'animisme africà, en el qual documenta els rituals iniciàtics i els fenòmens de possessió.

El 2006 es publica "Los árabes del mar" (Península/Altair), on narra la cerca dels antics mariners de les costes d'Aràbia que recorrien els ports de l'oceà Índic amb els seus velers propulsats pels monsons, seguint unes rutes que, amb prou feines, havien variat des dels temps de Simbad.

El 2009 finalitza el rodatge a Costa d'Ivori de "Retorn al país de les ànimes", estrenada a Espanya el 2011. Aquell any publica el seu últim llibre, "Socotra, la isla de los genios", guardonat amb el V Premi de Literatura de Viajes Caminos del Cid.

El 2013 viatja de nou a Costa d'Ivori i Ghana per filmar "Komian".

A principis del 2014 torna a Socotra per filmar "Socotra, l'illa dels djins".

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut