Dijous 7, Feelmakers.com

Estrena de "Santa Fiesta" en streaming

Cada any, s'organitzen a Espanya unes 16.000 festes populars de caràcter religiós en què es fan servir animals. Toros, cavalls, coloms, porcs, oques, rates o fins i tot formigues, són víctimes d'unes tradicions que eleven a 60.000 el nombre d'animals torturats. El documental denuncia el maltractament animal a través de la filmació d'una dotzena de festes populars com el Toro de la Vega, Las Luminarias d'Àvila o les oques de Biscaia. Després de participar a DocumentaMadrid i presentar-se a Barcelona, el documental dirigit per Miguel Ángel Rolland es va estrenar el 7 de juliol a la plataforma de VOD de Feelmakers.

No hi ha veu en off en el llargmetratge documental de "Santa Fiesta", només el so ambient de les festes en què el documental denuncia la violència exercida contra els animals. Miguel Ángel Rolland, director nominat als premis Goya al millor curtmetratge documental per "Aerosol" (2004), posa de manifest que s'organitzen anualment 16.000 festes de caràcter religiós que reuneixen més de 25 milions de persones.

La premiere mundial de "Santa Fiesta" va tenir lloc a l'última edició de DocumentaMadrid, dins la secció Panorama del Documental Español. Posteriorment, el 2 de juny, es va estrenar a Barcelona als Cinemes Girona mitjançant la plataforma Screenly. Dijous 7 de juliol es va estrenar en en exclusiva en Video On Deman mitjançant la plataforma Feelmakers.com.



Sinopsi
Documental que ens submergeix en el cor de les festes populars amb animals d'arreu d'Espanya. Sense cap entrevista ni narrador ni partitura musical, aquest viatge visual presenta celebracions fins ara gairebé desconegudes i algunes de les festes tristament més cèlebres amb un tractament cinematogràfic ambiciós a l'hora de presentar els fets. La pel·lícula denuncia amb fermesa la brutalitat i l'arrelament de tradicions en les quals es tortura als braus amb foc, cordes o llençant-los a l'aigua, però també decapitant gansos, exposant cavalls al foc, etc. Un tiberi públic de dolor i sang en el qual els capellans, els nens, la gent gran, la policia i les autoritats polítiques participen somrients animant una tradició salvatge que cap govern s'ha atrevit a aturar fins ara.


 

 

 

"Santa Fiesta"
Web        
Facebook    
Twitter     @SantaFiestaFilm
#SantaFiestaDay


Festivals
DocumentaMadrid, Festival Internacional de Documentals de Madrid, 2016


Fitxa tècnica
Direcció, guió i producció: Miguel Ángel Rolland
Fotografia: Roberto San Eugenio
Muntatge: Vanessa L. Marimbert i Miguel Ángel Rolland
So: Pablo Rodríguez
Música: Def Con Dos


Miguel Ángel Rolland, director
@migangelrolland
Llicenciat en Periodisme per la Universitat Complutense. Becat pel Ministeri de Cultura per a completar els estudis de cine a Nova York (New York Film Academy).
Nominat als premis Goya al millor curtmetratge documental per "Aerosol" (2004).
Dins la indústria audiovisual, ha treballat com a director d'antena (Canal ON), guionista (NHK Japó) i realitzador de publicitat.
Director de curtmetratges que han estat seleccionats per nombrosos festivals internacionals, canals de televisió i plataformes de VOD.
També ha treballat com a director de continguts i social media en agències de comunicació i màrqueting digital.

Filmografia
2016 "Santa Fiesta"
2009 "Yongheng"
2008 "Henna. 40 Degrees In The Shade"
2006 "Nadie"
2004 "De-mo-cra-cia"  (MADRID 11M. TODOS IBAMOS EN ESE TREN).
2004 "Aerosol"
2001 "Souvenir"
1999 "Suite#3"
1998 "Juanito"
 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut