5, 8, 12, 14, 19 i 22 de desembre, a les 20.00, Cinemes Girona, Barcelona

Estrena de "Priorat"

David Fernández de Castro dirigeix la història de l'apassionant procés de transformació per convertir una zona a punt d'enfonsar-se en una de les regions vinícoles més productives del món. Cinc joves valents, arrauxats i visionaris van compartir un somni i una aventura que va revolucionar el vi català. Les sessions combinen cinema i vi amb la presència de membres de l'equip i la degustació d'alguns vins dels cellers dels protagonistes del documental. Una autèntica experiència Priorat!

El documental dirigit per David Fernández de Castro ret homenatge als "Cinc magnífics": René Barbier, Daphne Glorian-Solomon, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana, que, a principis dels anys vuitanta, van revolucionar el vi català. "Priorat" és una producció de Lastor Media i Un Capricho Producciones en coproducció amb Televisió de Catalunya.

Aquest mes de desembre es podrà veure als Cinemes Girona de Barcelona els dies 5, 8, 12, 14, 19 i 22, a les 20.00. A més de comptar amb la presència del director, els productors o altres membres de l'equip, els espectadors gaudiran d'una copa de Martinet Bru, un dels vins de Josep Lluís Pérez i Sara Pérez, del celler Mas Martinet, protagonistes del documental.

"Priorat" va iniciar la trajectòria a festivals a finals d'octubre, en inaugurar el cicle Cine i Vi al Seminci, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid. En aquest temps, ha guanyat el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic a Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, i el Premi Vi Català, creat per l'Incavi, al Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, i s'ha estrenat internacionalment a l'IDFA, Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam.

 

Sinopsi

La transformació radical del Priorat, de comarca deprimida a un dels territoris del vi més prestigiosos del món, és una història de pel·lícula, d'èpica i de passió.

Un relat vibrant protagonitzat per la gent de la comarca i pels Cinc Magnífics, sobrenom amb què es coneixen popularment els elaboradors René Barbier, Daphne Glorian-Solomon, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana, cinc joves valents, arrauxats i visionaris que, a principis dels anys vuitanta, van compartir un somni i una aventura que va revolucionar el vi català. Van convertir una terra deprimida en un dels territoris del vi més vibrants d'Espanya i del món que va trobar el futur recuperant el passat.

 

 

 

Premis
Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic a Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, 2016
Premi Vi Català, creat per l'Incavi, Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, 2016


Festivals
IDFA, Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam
Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus
Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava
Seminci, Setmana Internacional de Cinema de Valladolid


Fitxa tècnica
Direcció: David Fernández de Castro
Guió: David Fernández de Castro, Santi Suárez-Baldrís, Toni Orensanz i Tono Folguera
Producció: Tono Folguera i Belén Sánchez
Producció executiva: Santi Suárez-Baldrís, Sergi Moreno i Danielle Schleif
Producció executiva TVC: Joan Salvat i Muntsa Tarrés
Direcció de fotografia: Román Parrado
Muntatge i postproducció: Carlos Prieto
Direcció de producció: Belén Sánchez
Cap de producció: Ariadna Dot
Disseny de so: Diego Casares i Carlos Prieto
Disseny gràfic: Adriana Perón
Postproducció de so: Let's Sound
Música: Audio Network
2016
Una producció de Lastor Media i Un Capricho de Producciones en coproducció amb Televisió de Catalunya.


David Fernández de Castro, director
Realitzador per l'Instituto Oficial de Radio Televisión Española i Màster de Documental de Creació (IDEC). Ha treballat en la creació de documentals durant més de quinze anys i ha escrit i dirigit pel·lícules sobre una gran varietat de temes: política, història, art i societat.

Ha dirigit per Lastor Media els documentals per a televisió: "Priorat", "Ajoblanco, crònica en roig i negre" (TVE, TV3), estrenat al Festival de Màlaga de Cine Espanyol i present  al DocsBarcelona, al Documenta Madrid i a festivals arreu del món; "Entre el cel i la terra, 30 anys d'Aiguamolls de l'Empordà" (TV3), multipremiat a festivals internacionals. També ha estat director i guionista dels documentals "El Papus. Anatomia d'un atemptat" (TVE i TV3), "La Muerte Silenciada" (TVE) i "Herbolarium" (TV3), entre d'altres.

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut