Preestrena dimecres 30 de novembre, a les 20.00; Estrena divendres 2 de desembre; Cinemes Texas, Barcelona

Estrena de "Maria conversa"

El documental segueix el procés creatiu de l'actriu Blanca Portillo per preparar-se el paper de Maria de Nazaret en l'obra "El testamento de María", de Colm Tóibín, dirigida per Agustí Villaronga. La protagonista Blanca Portillo i la directora Lydia Zimmermann assistiran a la preestrena de dimecres als Cinemes Texas de Barcelona.

"Maria conversa", de Lydia Zimmermann, s'estrena divendres 2 de desembre a la pantalla gran després de passar per festivals com el de Màlaga o el London Spanish Film Festival, al Regne Unit. La preestrena, que tindrà lloc el dimecres 30 de novembre també als Cinemes Texas de Barcelona, ofereix una ocasió única de veure el documental amb la protagonista, l'actriu Blanca Portillo, i la directora, Lydia Zimmermann.

 

Sinopsi

"María conversa" narra el procés creatiu de l'actriu Blanca Portillo per encarnar Maria de Natzaret en l'obra l'obra "El testamento de María", de Colm Tóibín, dirigida per Agustí Villaronga.
A més de mostrar-nos el procés de construcció i posada en escena, la pel·lícula segueix el procés emocional que afronta l'actriu, les seves dificultats i troballes; el subtil naixement del personatge de Maria en si mateixa.

El text de Tóibín narra la història coneguda per tothom del calvari i dels fets que el van precedir, però l'assoliment de l'autor és haver donat veu femenina a aquell relat. El personatge i l'actriu recorren un camí paral·lel: una feia una confessió gestada durant anys, l'altra, per concloure la seva experiència creativa, dos mesos durant els quals afronta, dia a dia, un text aclaparador.
Blanca Portillo injecta al personatge de Maria el seu propi material vital, la seva alegria i la seva força motriu, i ens convida a participar en una experiència apassionant, en una forma de viure el teatre, que acostuma a reservar-se a la intimitat protegida dels assajos.

 

 

Festivals
London Spanish Film Festival, 2016
Festival de Màlaga, 2016


Fitxa tècnica
Direcció i guió: Lydia Zimmermann
Producció executiva: Javier Pérez Sanatana
Música original: Lisa Gerrad
Direcció de fotografia: Nilo Mur
Muntatge: Manel Albiñana

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut