Primer llargmetratge de Greta Fernández i el seu pare, junts

Estrena de la pel·lícula "La hija de un ladrón", amb Greta i Eduard Fernández

Arriba els cinemes l'òpera prima de Belén Funes "La hija de un ladrón", pel·lícula interpretada per l'actriu catalana guanyadora de la Concha de Plata a millor actriu protagonista a l'últim Festival de Sant Sebastià. És una participació de TV3.

Belén Funes estrena a la gran pantalla "La hija de un ladrón", la seva primera pel·lícula de ficció que protagonitza Greta Fernández i el seu pare, Eduard Fernández, que interpreten els rols de pare i filla. La pel·lícula, amb participació de TV3 i guió de la directora i Marçal Cebrián, pretén explorar les relacions tòxiques que hi ha en el nucli família i que configuren l'adult en què som avui dia. En el centre del relat hi trobem la Sara, una jove de 21 anys marcada per les relacions que ha tingut amb el seu pare: un home egoista i intermitent, de de cop ha decidit tornar.

 

Belén Funes explica:

"La soledat a què es va veure sotmesa durant la seva infància i adolescència van fer d'ella una dona forta i decidida que viu desitjant l'amor d'un pare que inevitablement tornarà a desaparèixer. I per això la Sara lluita contra el poder de la sang. Lluita per impedir que qui li va donar la vida, ara l'hi tregui."

I afegeix:

"La família, per a mi, és una font d'inspiració, i parlar d'ella, una necessitat. Aquesta pel·lícula és la millor manera de seguir investigant al voltant dels llaços de sang que ens uneixen mentre ens preguntem si és possible recompondre una família trencada o val més dinamitar-la per seguir vivint."

 

La pel·lícula ja ha tingut una molt bona acollida en festivals nacionals i internacionals i atresora la Concha de Plata a millor actriu protagonista al 67è festival de Cinema de Sant Sebastià per la seva interpretació en aquesta pel·lícula.

 

L'actriu barcelonina també va guanyar el premi a la millor actriu a la 60a edició del Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, a Grècia, un dels festivals més importants d'Europa pel que fa a pel·lícules independents i directors emergents d'arreu del món.

A més, la pel·lícula opta als XII Premis Gaudí i a 15 categories als Premis Goya 2020, entre els quals el de millor actriu protagonista. Greta Fernández, de 24 anys, havia estat nominada als Premis Gaudí com a millor actriu secundària al 2017 per "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, on compartia cartell amb Emma Suárez, Àlex Monner i Sergi López.

L'actriu va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció", i va participar en la multipremiada òpera prima de Mar Coll "Tres dies amb la família", a "Amar", d'Esteban Crespo, a "No sé decir adiós", de Lino Escalera, a "La malaltia del diumenge", també amb participació de TV3, dirigida per Ramón Salazar; i a "Elisa i Marcela", l'últim film d'Isabel Coixet, en què compartia el paper protagonista amb Natalia de Molina.

 

 

 

Eduard Fernández és un reputat actor català que combina el cinema amb el teatre i la televisió. L'any 2001 va aconseguir el seu primer premi Goya a millor actor principal per Faust 5.0. d'Isidro Ortíz. El segon va venir l'any 2004 com a millor actor secundari per "A la ciutat", de Cesc Gay. A més, ha guanyat dos Premis Gaudí: millor actor per "La mosquitera", d'Agustí Vila, i millor actor secundari per "Una pistola a cada ma",de Cesc Gay.

 

 

 

Amb ells i fent un paper secundari trobem Àlex Monner, que va debutar com actor a la pel·lícula de Pau Freixas "Heroi" i posteriorment a "Polseres vermelles", sèrie amb què va ser guardonat amb el Fotogramas de la Plata al millor actor de televisió. Posteriorment va actuar a Rec3 i a "Els nens salvatges", de Patricia Ferreira, premiat amb la Biznaga de Plata al millor actor de repartiment al Festival de Cinema de Màlaga 2012  i també el Gaudí al millor actor l'any 2013. Ha participat de "Barcelona nit d'estiu"; "Barcelona nit d'hivern"; "Cites" i "La propera pell", entre altres.

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

 

 

 

Sinopsi
"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut