Agnès Marquès conversa amb Pau Donés
Agnès Marquès conversa amb Pau Donés
Dimarts, a les 21.55, a TV3

Especial Pau Donés, a TV3

Emissió del documental "Jarabe contra el càncer" i una entrevista d'Agnès Marquès al cantant

TV3 dedica la nit del 21 de març a la figura del cantant Pau Donés. En primer lloc, a les 21.55, "Sense ficció" estrena "Jarabe contra el càncer", un documental dirigit per Albert Solé i coproduït per Minimal Films, TV3  i Movistar, que explica la lluita del cantant Pau Donés contra aquesta malaltia, i alhora mostra l'univers de l'Hospital de la Vall d'Hebron. I després de l'emissió de "Jarabe contra el càncer", a les 23.05, l'especial continuarà amb l'emissió d'"Ara, Pau Donés", una entrevista de la periodista Agnès Marquès al cantant després que la malaltia ha reaparegut a la seva vida.

"Jarabe contra el càncer"

Pau Donés i Albert Solé van treballar durant mesos en col·laboració amb el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus en la realització d'aquest documental que ara s'estrena i que vol ser un retrat de la lluita del cantant contra el càncer de còlon que se li va diagnosticar l'agost del 2015 i, alhora, una fotografia de com és el dia a dia dels pacients i professionals que conviuen amb aquesta malaltia.

En aquesta producció Pau Donés va decidir donar visibilitat als tractaments a què era sotmès i a les seves pròpies reflexions amb l'objectiu de desestigmatitzar la malaltia i transmetre un missatge positiu. La seva vida, com la de tots els pacients, va canviar radicalment. Ara està pautada pels controls, les cirurgies i les sessions de quimioteràpia que rep periòdicament a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, un dels més actius en oncologia.

Però tot això no li impedeix seguir amb la seva activitat diària i, fins i tot, s'ha vist amb forces de preparar un nou disc, escriure el llibre "50 palos" i iniciar una nova gira que comença a Mèxic aquest mes de març, continua a l'abril als Estats Units, on la va deixar quan li van diagnosticar el càncer, i acaba al maig a Espanya. El 20 de maig actuarà al Gran teatre del Liceu. A més, a través de l'experiència del Pau, a la que se suma la de dos pacients més, Marc Pairó i Meritxell Jané, i la d'una infermera, Carolina Buendia, el documental mostra com es mou l'univers de metges, investigadors, infermeres, personal tècnic i administratiu d'una gran ciutat sanitària. En conjunt, "Jarabe contra el cáncer" és un documental amb un missatge en positiu, però que no defuig la realitat ni la duresa del combat contra la malaltia.

"Ara, Pau Donés"

Agnès Marquès conversa amb Pau Donés just després de saber-se que el càncer ha reaparegut a la seva vida. Aquest fet coincideix amb el seu retorn als escenaris amb una gira que commemora els seus 50 anys i dues dècades d'èxits amb Jarabe de Palo. En aquesta entrevista, el cantant parla de la vida i de la mort, de l'amor, de la família, dels amics i dels èxits, al mateix temps que es ressegueixen algunes de les seves cançons més autobiogràfiques.

Durant la conversa es descobreix el Pau Donés més íntim i personal. El Pau recorda alguns dels capítols més tràgics de la seva vida, com va ser la mort sobtada de la seva mare quan era adolescent. També fa una autocrítica de la seva faceta com a pare i explica anècdotes poc conegudes, com l'origen de la cançó "La flaca", que el va catapultar a l'èxit.

Tot plegat és una declaració d'intencions. El Pau està decidit a viure el present, l'ara i l'aquí. El seu missatge és clar: mentre el cos aguanti continuarà fent una vida al més normal possible. Sense drames i amb realisme.

Anar al contingut