Cartell de la 66 edició del Festival de Sant Sebastià
Cartell de la 66 edició del Festival de Sant Sebastià

"Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta, i "Petra", de Jaime Rosales, amb participació de TV3, al Festival de Cinema de Sant Sebastià

TV3 participa en la 66 edició del Festival de Sant Sebastià, que s'inaugura divendres, fins al 29 de setembre, amb "Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta, que lluita, un any més, per endur-se la Concha d'Or, i "Petra", l'últim film del director barceloní Jaime Rosales, que participarà en la secció Perles.

"Entre dos aguas", amb la participació de TV3, suposa per a Isaki Lacuesta la tercera vegada que competeix per la Concha d'Or, encara que és la quarta participació d'aquest director en la secció oficial del festival donostiarra, ja que "Murieron por encima de sus posibilidades" va ser seleccionada fora de concurs. El film es podrà veure a Sant Sebastià el 27 de setembre amb la presència del director.

Lacuesta, que ja sap el que és guanyar el premi principal del festival, amb "Los pasos dobles" (2011), presenta "Entre dos aguas", protagonitzada pels dos germans gitanos que apareixien en una de les primeres pel·lícules del director, "La llegenda del temps", quan eren adolescents, en què també participava TV3.

El director gironí competirà amb noms de gran recorregut com Claire Denis, Kim Jee-woon, Naomi Kawase, Icíar Bollaín, Carlos Vermut i Rodrigo Sorogoyen, entre altres.

Per altra banda, el llargmetratge "Petra", que també compta amb la participació de TV3, ha estat seleccionat en la secció Perles del Festival de Sant Sebastià d'aquest any. "Petra" és una tragèdia familiar dirigida pel barceloní Jaime Rosales i protagonitzada per Bárbara Lennie (Petra), Àlex Brendemühl, Joan Botey i Marisa Paredes, en què la jove heroïna que dona nom al film vol descobrir, just després de la mort de la seva mare, qui és el seu pare, un secret que sempre li ha estat amagat.

"Petra", que es va estrenar en la Quinzena dels Realitzadors del Festival de Canes, es podrà veure el 28 i 29 de setembre a la capital donostiarra també amb la presència del seu director.

La secció Perles reuneix llargmetratges que s'han acabat durant els 12 mesos anteriors al festival, que no han participat en cap altre festival de l'Estat i encara no s'han estrenat aquí.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut