2017: els grans moments d'actualitat
2017: els grans moments d'actualitat
El més vist del 2017

Els grans moments d'actualitat

L'actualitat informativa de l'any 2017 ha estat marcada per la política i el pols entre les institucions catalanes i les de l'Estat espanyol. Els interessos de l'audiència també s'han decantat per la creixent notorietat dels "youtubers", el drama humanitari de les migracions, l'atemptat de la Rambla, les "fake news" i la memòria històrica.

1. "Sense ficció": "Las cloacas de interior"

"Las cloacas de Interior" és el resultat de nou mesos de feina d'investigació i anàlisi que acaben destapant per primera vegada un entorn d'il·legalitats i de corrupció en el si del Ministeri de l'Interior.

 

2. "Preguntes freqüents": On som?

L'endemà que el Parlament de Catalunya declarés la independència i després que el govern espanyol proclamés l'article 155 de la Constitució, "FAQS" es preguntava: "Tenim president o presidenta? República o autonomia suspesa?"

 

3. "Preguntes freqüents": De presidents i expresidents

Gairebé un mes després del 27S i en plena aplicació del 155, Ricard Ustrell entrevistava Carles Puigdemont, cap de llista de Junts per Catalunya, a Brussel·les i rebia al plató a Miquel Iceta, cap de llista del PSC per a les eleccions del 21D.

 

4. "30 minuts": "Els dies clau"

El programa "30 minuts" ha estat testimoni d'excepció dels dies clau al voltant del referèndum d'autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre. Amb més de dos milions de votants, milers de ciutadans protegint els col·legis electorals i les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra aquestes persones, les imatges de l'1 d'octubre van fer la volta al món i van situar el referèndum en el centre d'atenció de l'opinió pública mundial.

 

5. "Preguntes freqüents": Què és Espanya?

"Preguntes freqüents" es va preguntar "Què és Espanya?" i per què dona la resposta que dona a les inquietuds independentistes d'una part dels catalans. Ho debaten l'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo i el doctor en Ciències Polítiques Ramon Cotarelo, partidari del referèndum a Catalunya.

 

6. "30 minuts": "Youtubers"

"30 minuts" busca la clau de l'èxit dels "youtubers", persones que, fent vídeos sense mitjans i des de casa seva, s'han convertit en estrelles. "Youtubers" com Auronplay, Celopan, Dulceida, Mikeltube, Jordi Wild (El rincón de Giorgio) i Wismichu donen la seva visió en el reportatge.

7. "El documental": "Tarajal: Desmuntant la impunitat a la frontera sud".

El 6 de febrer del 2014, quinze persones van morir ofegades a la platja de Tarajal, a Ceuta. Intentaven creuar la frontera entre Espanya i el Marroc. Quan encara eren al mar, els efectius de la Guàrdia Civil van disparar bales de goma i pots de fum. El documental denuncia els fets i l'arxivament del cas.

 

8. "30 minuts": "Entre els nostres"

El doble atemptat de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost, que va provocar 16 víctimes mortals i un centenar de ferits, va commocionar Catalunya. Un mes després dels atacs, el programa "30 minuts" se centra a explicar l'impacte que ha causat que els autors materials dels atemptats fossin un imam i deu joves de Ripoll, tots ells fills d'immigrants, units per vincles familiars, d'amistat i de veïnatge i, a parer de l'entorn, integrats.

9. "Sense ficció": "Veritats de mentida"

En què consisteix el que ara s'anomena "postveritat", designada paraula de l'any 2016 pel diccionari d'Oxford?. "Postveritat","fake news""fets alternatius" són noves maneres de dir "mentida", eufemismes per a un concepte ben antic.

10. "Trinxeres": "D'Isavarre a Tremp: La Guerra Civil al Pirineu (el Front del Pallars)"

"Trinxeres" recorre l'últim front de la Guerra Civil Espanyola a Catalunya. Des del Pirineu fins al delta de l'Ebre, els periodistes Carles Costa, Eloi Vila i Marc Juan busquen el rastre que ha quedat del conflicte al territori i entre la seva gent.

 

ARXIVAT A:
TV3 més vist 2017Mésvist 2017
Anar al contingut