S'han trobat 150 resultats.

 • Barcelona era una festa (Underground 1970-1980)
  Veure vídeo

  Barcelona era una festa (Underground 1970-1980)

  La dècada dels setanta, clau per entendre l'evolució d'aquest país, té com a capital cultural la ciutat de Barcelona. Aquest és el marc geogràfic per on circula una generació rupturista vinguda d'arreu d'Espanya que crearà, des d'una postura purament "underground", un espai de llibertat on tindran lloc una autèntica revolució en els costums i una explosió de creativitat.

 • Terra d'oportunitats
  Veure vídeo

  Terra d'oportunitats

  Gràcies a una cooperativa social que elabora vins i olis a Vallbona de les Monges (Lleida), descobrim noves formes de viure i comprenem el treball al medi rural. Els projectes ecològics sostenibles i compromesos amb el territori dibuixen un nou mapa de futur.

 • Les mans d'Alícia
  Veure vídeo

  Les mans d'Alícia

  Una història de passió per la música i un viatge per descobrir la que va ser una de les millors pianistes del segle XX: Alícia de Larrocha.

 • Conxita Badia no existeix
  Veure vídeo

  Conxita Badia no existeix

  Retrat humà i artístic de la música feta dona. Musa de mestres com Pau Casals. Mestra de veus com la de Montserrat Caballé. La veu que va marcar profundament músics, compositors, crítics i poetes.

 • Amuertemorir
  Veure vídeo

  Amuertemorir

  Prenent el nom del seu crit de guerra, "Amuertemorir" és un retrat coral de la colla Emboladors, d'Amposta, famosos en el circuit taurí espanyol perquè han batut diferents cops el rècord nacional espanyol.

 • On tot va començar... Picasso i Barcelona
  Veure vídeo

  On tot va començar... Picasso i Barcelona

  "Allà és on tot va començar., on vaig entendre fins on podia arribar". Així parlava Picasso de Barcelona, la ciutat on es va formar. Què volia dir, exactament? A què es referia?

 • Pep Gimeno, "Botifarra", el cant de les arrels
  Veure vídeo

  Pep Gimeno, "Botifarra", el cant de les arrels

  La dècada del 1980, un jove va recórrer les comarques centrals valencianes a la recerca de la cançó popular de transmissió oral, en perill d'extinció en plena era dels mitjans de masses.

 • El complex de Stradivarius
  Veure vídeo

  El complex de Stradivarius

  David Bagué, un dels lutiers amb més talent del món, s'entrega en cos i ànima a la construcció de violins amb un únic propòsit: assolir la transcendència que han obtingut els violins de Stradivarius.

 • Peret i l'origen de la rumba catalana
  Veure vídeo

  Peret i l'origen de la rumba catalana

  El 2010 Peret es va comprar una càmera per fer un documental on volia explicar com era la rumba catalana i quin havia estat el seu veritable origen. Partint de les seves idees, aquest documental és una reconstrucció del projecte inacabat.

 • Desmuntant Leonardo
  Veure vídeo

  Desmuntant Leonardo

  Qui era realment Leonardo da Vinci? La seva biografia és plena d'incongruències i preguntes sense resposta. Per trobar la veritat del geni del Renaixement, primer cal desmuntar-ne la versió oficial.

 • Manuel de Pedrolo. Trencant l'oblit
  Veure vídeo

  Manuel de Pedrolo. Trencant l'oblit

  Hi ha un Pedrolo més enllà del Mecanoscrit? El documental Manuel de Pedrolo, trencant l'oblit reivindica l'escriptor, 25 anys després de la seva mort.

 • L'esma del temps
  Veure vídeo

  L'esma del temps

  El 2011 una assemblea de veïns guanya les eleccions per tercera vegada a Figaró-Montmany. Governen implicant-hi la resta del poble, afrontant les dificultats econòmiques i les resistències a aquest nou model de democràcia participativa.

 • Els anys salvatges
  Veure vídeo

  Els anys salvatges

  L'assassinat de la madrastra. Un viatge. L'amor. La família. Responsabilitat. Un cant a la llibertat. Els nens són homes. Ja no tornaran els anys salvatges.

 • La força d'un somni. De l'"escuela nacional" a l'escola pública i catalana
  Veure vídeo

  La força d'un somni. De l'"escuela nacional" a l'escola pública i catalana

  "La Força d'un somni" recull, a través de testimonis, arxius i filmacions, les lluites que des dels anys 50 fins a la democràcia hi va haver a Catalunya als anys 60 i 70 per construir una escola pública i catalana.

 • Del carro al Twitter
  Veure vídeo

  Del carro al Twitter

  De la mà del periodista Lluís Foix, diversos testimonis repassen com era la Catalunya rural dels anys 50 i 60, i la transformació que han viscut, que han passat d'anar en carro a fer servir el Twitter.