S'han trobat 152 resultats.

 • Construint llibertat
  Veure vídeo

  Construint llibertat

  Retrat cultural de la Barcelona dels setanta a partir d'un edifici emblemàtic, la Casa Fullà, que va ser punt de trobada de les persones més inquietes del moment.

 • Dimanche à Brazzaville
  Veure vídeo

  Dimanche à Brazzaville

  Un jove locutor de ràdio, Carlos La Menace, ens convida a compartir el cap de setmana amb tres personatges de Brazzaville, la capital del Congo: el sapeur Yves, el cantant i compositor Chériff i el campió de catch Palmas.

 • Interior de paisatge
  Veure vídeo

  Interior de paisatge

  Documental en què el paisatge del Priorat és l'autèntic protagonista. L'associació Prioritat s'ha marcat el ferm objectiu que la Unesco el declari Paisatge Cultural de Patrimoni Mundial.

 • Operació Impala
  Veure vídeo

  Operació Impala

  Fa 50 anys, cinc joves van travessar l'Àfrica pilotant tres prototips d'una moto que amb el temps va ser mítica: la Impala. Aquesta és la història d'aquella aventura, el retrat d'una època i de l'èxit d'una moto ben dissenyada.

 • Teresa Rebull. Ànima desterrada
  Veure vídeo

  Teresa Rebull. Ànima desterrada

  Teresa Rebull. Ànima desterrada és un documental sobre política i art i també sobre l'exili i la vida, i explora la figura de l'artista catalana.

 • El tram final
  Veure vídeo

  El tram final

  Retrat d'una comunitat paralitzada per la desocupació i entregada a una particular "grande bouffe" al delta de l'Ebre, un lloc on la terra desapareix any rere any engolida pel mar.

 • La Mary, la reina del Paral·lel
  Veure vídeo

  La Mary, la reina del Paral·lel

  Aprofitant el centenari del naixement de la gran Mary Santpere (1913-1992), amb aquest documental pretenem mostrar la seva vida, personal i artística. Història imprescindible del món de l'espectacle del nostre país.

 • Memòria de l'infern
  Veure vídeo

  Memòria de l'infern

  El documental parteix d'una premissa molt concreta: la voluntat dels dos autors del llibre "Memòria de l'infern" de visitar el lloc dels fets, l'infern de què parlen els protagonistes. Els periodista David Bassa, el fotògraf Jordi Ribó i el realitzador Carles Canet són els autors del llibre "Memòria de l'infern" -un recull de relats dels supervivents catalans als camps nazis, editat el 2002 per Edicions 62-, i Carles Canet és el realitzador del documental basat en l'obra. "Memòria de l'infern" és una coproducció entre TV3, Aurea Documentary i l'Institut Municipal de la Comunicació de Granollers, amb la col·laboració de l'ICIC, que aborda els records dels supervivents catalans als camps nazis.

 • La Pemba torna a Goli
  Veure vídeo

  La Pemba torna a Goli

  La Pemba, una xerpa de l'Himàlaia que viu a Catalunya, torna al seu poble natal vint anys després per organitzar-hi un concert.

 • Una certa veritat
  Veure vídeo

  Una certa veritat

  Durant un període d'un any amb les seves quatre estacions, la crònica documental de les vides de sis personatges que s'entrecreuen en un mateix Centre Hospitalari de Salut Mental a l'extraradi barcelonès. Tots sis comparteixen un mateix patiment: tenen greus psicosis. Sis històries intimistes i quotidianes que serveixen per a contrastar directament el tabú i l'estigma de la follia, destacant la lluita de tots aquells que fan servir tots els mitjans al seu abast per no deixar-se vèncer per una malaltia terrible que intenta desposseïr-los d'allò que és més preuat per a una persona, la seva pròpia identitat. El director, Abel Garcia Roure, recull al llarg de dos anys els testimonis de pacients, familiars, metges i personal sanitari per a fer un retrat en profunditat d'una malaltia sovint desconeguda i estigmatitzada: l'esquizofrènia.

 • Humans a Venta Micena
  Veure vídeo

  Humans a Venta Micena

  L'any 1976, el paleontòleg Josep Gibert va descobrir a Venta Micena un dels jaciments fossilífers més importants d'Euràsia. L'aparició del fragment cranial de més d'1,3 milions d'anys, conegut popularment com l'home d'Orce, va encetar una dura controvèrsia que causà a Gibert i als seus col·laboradors problemes per a continuar treballant.

 • 69-78 Prescrit
  Veure vídeo

  69-78 Prescrit

  A partir de la mirada de quatre joves realitzadors, "69-78 Prescrit" s'interroga des del present sobre la mort dels qui lluitaven els darrers anys de la dictadura franquista.

 • Ressons
  Veure vídeo

  Ressons

  El títol original, "Resuns", significa "ecos". La pel·lícula explora la diversitat, el so i la melodia del romanç, una de les quatre llengües oficials a Suïssa, parlat només per una minoria.

 • Barcelona era una festa (Underground 1970-1980)
  Veure vídeo

  Barcelona era una festa (Underground 1970-1980)

  La dècada dels setanta, clau per entendre l'evolució d'aquest país, té com a capital cultural la ciutat de Barcelona. Aquest és el marc geogràfic per on circula una generació rupturista vinguda d'arreu d'Espanya que crearà, des d'una postura purament "underground", un espai de llibertat on tindran lloc una autèntica revolució en els costums i una explosió de creativitat.

 • Sinaia, més enllà de l'oceà
  Veure vídeo

  Sinaia, més enllà de l'oceà

  Els records del viatge a Mèxic d'un grup de republicans exiliats a França el 1939 a bord del vaixell "Sinaia" condueixen el relat cinematogràfic d'aquest documental. Revivim aquella fugida a l'esperança tot creuant de nou l'oceà Atlàntic, aquesta vegada a bord d'un gran mercant de contenidors.